Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anin sklad pomaga družinam ceniti življenje

Za vas piše:
I. Ž.
Objava: 31. 07. 2019 / 07:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.08.2019 / 07:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Anin sklad pomaga družinam ceniti življenje

Anin sklad pomaga družinam ceniti življenje

P. Milan Kos je bil imenovan za predsednika uprave Aninega sklada.

Konferenca redovnih predstojnikov in predstojnic v Sloveniji je konec aprila 2019 p. Milana Kosa imenovala za novega predsednika uprave Aninega sklada. »Vsa leta sem spremljal delovanje te ustanove in tako mi je bilo dokaj dobro poznano njeno delovanje,« je p. Milan Kos ob tej priložnosti dejal za Družino.

Da bi družinam ponudili možnost kakovostnega duhovnega življenja

Poslanstvo Aninega sklada vidi v tem, »da se resnično trudimo, da bi družinam ponudili možnost predvsem kakovostnega duhovnega življenja. To pomeni, da se lahko udeležijo različnih duhovnih prireditev, kjer bodo dobili tisto, česar drugje ni mogoče dobiti.

Predvsem pa, da družinam pomagamo pri njihovem vsakodnevnem življenju, pri težavah s katerimi se srečujejo, da jim pomagamo svetovati, da iščemo pomoči in rešitve, ki bodo njihovo življenje delale lepše, kakovostnejše in bolj bogato. Nenazadnje pa je naša pomoč v tem, da jim po naših finančnih zmožnostih, kolikor jih ima ustanova, pomagamo pri njihovem vsakodnevnem življenju.«

Kakovostni medsebojni človeški odnosi za lepo življenje

»Izziv družine« danes vidi v tem, da je to prostor, kjer otroci doživljajo varnost, vzgojo, predvsem pa dobivajo smernice za njihovo kakovostno življenje v svojem življenju. »Danes je okolica nekako naravnana na težko življenje, in se je treba boriti, predvsem pa niso poudarjeni kakovostni medsebojni človeški odnosi, ki so potrebni za lepo življenje.

Prav zato vidim izziv v tem, da družina nudi priložnost otokom, da se učijo in pripravijo na življenje, ki bo osrečujoče in lepše v njihovi prihodnosti. To velja tudi za velike družine, saj bo le tako slovenski narod ohranjal svojo prihodnost. Poznamo našo preteklo zgodovino in potrebno je, da tudi mi storimo tisto, kar je mogoče, da bo prihodnost lepa za naš slovenski narod.«

Več v novi številki Družine.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh