Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anže Lanišek znova najboljši

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 17. 12. 2022 / 19:21
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2022 / 19:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Anže Lanišek znova najboljši
Nova 2 izjemna skoka in nova zmaga za Laniška. FOTO: Fb Anže Lanišek

Anže Lanišek znova najboljši

Smučarski skakalec Anže Lanišek je v Engelbergu poletel še do tretje zmage v sezoni svetovnega pokala. Lanišek (320,3 točke), ki je bil po prvi seriji pod goro Titlis drugi, je po izjemnem finalnem skoku premagal tudi vodilnega skakalca v sezoni, Poljaka Dawida Kubackega (317).

Potem ko je po polovici tekme za pol točke zaostajal za Kubackim, mu Poljak po odličnem finalnem skoku (142 metrov), za katerega je od sodnikov prejel tudi prvi dvajsetici sezone med celotno karavano, ni mogel parirati. Dvaintridesetletni Poljak je pristal pri dva metra krajši daljavi in na koncu za Slovencem zaostal za 3,3 točke.


Šestindvajsetletni Lanišek se je z zmago pred polnimi tribunami razveselil 18. posamičnih stopničk svetovnega pokala; ob zdaj štirih zmagah ima še deset drugih ter štiri tretja mesta. Obenem je z današnjim slavjem v Engelbergu osvojil skupno 87. zmago za Slovenijo, zadnje tri uspehe je v skupni zbir prispeval on, poroča STA.

Rezultati preostalih Slovencev

Zajc je po sedmih tekmah svetovnega pokala na 19. mestu, Peter Prevc je 22., Žiga Jelar 27., Lovro Kos 29., Domen Prevc pa 31.

Današnji tekmi bo v nedeljo na istem prizorišču prav tako ob 16. uri sledila še ena, obe pa skakalcem služita kot zadnja generalka pred tradicionalno novoletno turnejo štirih skakalnic.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Na spletni prižnici
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh