Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ilka Štuhec po štirih letih znova na stopničkah

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 17. 12. 2022 / 12:33
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2022 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ilka Štuhec po štirih letih znova na stopničkah
Ilka Štuhec druga v St. Moritzu. FOTO: Jože Potrpin

Ilka Štuhec po štirih letih znova na stopničkah

Mariborčanka Ilka Štuhec je osvojila odlično drugo mesto na smuku za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu. Stopniške je ponovno osvojila po treh letih in in 11 mesecih. Zmagala je Italijanka Sofia Goggia.

»Stopničke po toliko pretečenega časa. Ne vem še povsem točno, kaj mi pomenijo. Vse odkar sem videla zapis na tabli, sem začela jokati in še sedaj nisem povsem nehala. Res super, zelo sem vesela,« je po tekmi povedala Ilka.

V petek na 12. mestu

Na petkovem skrajšanem smuku je Ilka Štuhec v slabih razmerah iztržila 12. mesto. Po tekmi je dejala, da je bila jezna nase, ker je bila na dolgem trojnem zavoju prenizko, prišla iz smeri in se skoraj ustavila. Danes se je predstavila v povsem drugačni luči ter se prvič zavihtela na stopničke, po menjavi trenerja in opremljevalca. 

Ilka je slovenskemu ženskemu smučanju priborila 182. stopničke v svetovnem pokalu.

Prvič po januarju oziroma februarju 2019 se je znova zavihtela na oder za zmagovalke na tekmah najvišje ravni, ko je bila 19. januarja 2019 tretja na smuku za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo po osvojenem naslovu smukaške prvakinje na svetovnem prvenstvu 10. februarja istega leta v Areju, navaja STA.

V St. Moritzu je v nedeljo na sporedu še superveleslalom.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Na spletni prižnici
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh