Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Športna nedelja: Mastnak, Bogatajeva in Lanišek na zmagovalnih stopničkah

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 11. 12. 2022 / 12:46
Oznake: Družba, Šport
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2022 / 17:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Športna nedelja: Mastnak, Bogatajeva in Lanišek na zmagovalnih stopničkah
Tim Mastnak. FOTO: Jure Makovec/STA

Športna nedelja: Mastnak, Bogatajeva in Lanišek na zmagovalnih stopničkah

Najboljši slovenski deskar Tim Mastnak je na uvodni posamični tekmi sezone svetovnega pokala zasedel drugo mesto na paralelnem slalomu v nemškem Winterbergu, dvakratna olimpijska prvakinja v smučarskih skokih Urša Bogataj je svoje prve stopničke v sezoni, tretje mesto, zasedla na tekmi svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu, Anže Lanišek pa je prav tam po petkovi zmagi na istem prizorišču danes dodal še drugo mesto.

31-letnega Mastnaka je v finalu prehitel Avstrijec Alexander Payer, poroča STA. V izločilnih bojih je nastopila tudi Gloria Kotnik in izpadla v četrtfinalu.

Po uspešnih nastopih v osmini finala ter četrtfinalu in polfinalu se je Mastnak v boju za zmago pomeril z najhitrejšim v sobotnih kvalifikacijah. Payer je ostal na progi, Mastnak pa je ni izpeljal in je prvo preizkušnjo v tej sezoni zaključil na drugem mestu. Tretje mesto je osvojil domačin Stefan Baumeister.

Za Tima Mastnaka so to prve slalomske stopničke v svetovnem pokalu.

V včerajšnjih kvalifikacijah je Mastnak dosegel sedmi čas in se v osmini finala tako pomeril z desetouvrščenim Avstrijcem Fabianom Obmannom, ki ga je prehitel za 24 stotink sekunde. V četrtfinalu je bil za 11 stotink hitrejši od Švicarja Daria Caviezela, med zadnjimi štirimi pa je bil še bolj zanesljiv, saj je Italijan Edwin Coratti je za njim zaostal 76 stotink sekunde.

Za Tima Mastnaka so to prve slalomske stopničke v svetovnem pokalu: kot spominjajo pri STA, je bil pred tem najboljši ravno v Winterbergu marca 2019, ko je dosegel četrto mesto. Skupno so bile to njegove osme stopničke v svetovnem pokalu: olimpijski podprvak iz Pekinga je na odru za zmagovalce nazadnje stal na Rogli marca lani, ko je bil tretji.

Urša Bogataj. FOTO: Anže Malovrh/STA 

Urša Bogataj v Titiseeju na tretjem mestu

Dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj je svoje prve stopničke v sezoni zasedla na tekmi svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu, kjer je dosegla tretje mesto. Uvrstila se je za zmagovalko Katharino Althaus iz Nemčije in Norvežanko Silje Opseth.

Skakalke zdaj čaka dva tedna in pol tekmovalnega premora, nato pa bo že na vrsti silvestrska turneja.

27-letna Bogatajeva je že v prvi seriji na skakalnici Hochfirst pokazala dober nastop, poroča STA, saj je za vodilno nemško tekmico Althausovo na drugem mestu zaostajala le za 1,4 točke, v finalu pa ji je uspel še en dober skok, ki je prve stopničke v sezoni prinesel ne le njej, temveč na veliko olajšanje tudi celotni slovenski ženski vrsti. Njeni reprezentančni kolegici Nika Križnar, deveta po prvi seriji, je v finalu napredovala na šesto mesto, Ema Klinec pa je s 17. skočila na 12. mesto.

Skakalke zdaj čaka dva tedna in pol tekmovalnega premora, nato pa bo že na vrsti prvi vrhunec sezone, silvestrska turneja, ki se začne s prvo tekmo 28. decembra v Beljaku, 29. v sosednji Avstriji sledi še ena tekma, končala pa se bo z dvema tekmama v Ljubnem ob Savinji, tradicionalno najboljši postojanki ženske sezone svetovnega pokala.

Anže Lanišek. FOTO: Twitter

Lanišek na drugem mestu v Titisee-Neustadtu

Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek pa je prav tako v Titisee-Neustadtu po petkovi zmagi na istem prizorišču danes dodal še drugo mesto. Prehitel ga je Poljak Dawid Kubacki, ki je dobil že kvalifikacije, na tretjem mestu pa je današnjo tekmo zaključil Avstrijec Stefan Kraft.

Anže Lanišek se je po petkovi zmagi danes z drugim mestom razveselil svojih 17. posamičnih stopničk svetovnega pokala.

26-letni Lanišek se je po petkovi zmagi danes z drugim mestom razveselil svojih 17. posamičnih stopničk svetovnega pokala: od tega ima ob treh zmagah zdaj še deset drugih ter štiri tretja mesta.

Kot navaja STA, so v finalu nastopili štirje Slovenci: Peter Prevc, 11. po prvi seriji, je tekmo končal na 14. mestu, Lovro Kos je bil 16., Žiga Jelar pa je dosegel 20. mesto. Brez točk sta danes med Slovenci ostala Timi Zajc na 32. in sicer rekorder te skakalnice Domen Prevc na 34. mestu.

Nalaganje
Nazaj na vrh