Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravljica se nadaljuje: Tim Mastnak srebrn, mlada mamica Gloria Kotnik bronasta

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 08. 02. 2022 / 08:55
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.02.2022 / 10:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pravljica se nadaljuje: Tim Mastnak srebrn, mlada mamica Gloria Kotnik bronasta
Deskar na snegu Tim Mastnak je olimpijski podprvak v paralelnem veleslalomu. FOTO: TW Team Slovenia

Pravljica se nadaljuje: Tim Mastnak srebrn, mlada mamica Gloria Kotnik bronasta

Po izjemnih nastopih slovenskih smučarskih skakalk in skakalcev na 24. zimskih olimpijskih igrah so danes štafetno palico prevzeli deskarke in deskarji in nadaljevali slovensko športno pravljico v Pekingu. V paralelnem veleslalomu sta se kar dva povzpela na zmagovalni oder: Tim Mastnak se je okitil s srebrnim odličjem, Gloria Kotnik pa se je razveselila brona.

Le nekaj tekmovalnih dni v Pekingu je minilo, pa ima Slovenija zbranih že pet kolajn, dve zlati, eno srebrno in dve bronasti. Za prvo srebrno je poskrbel Celjan Tim Mastnak, ki je tik pred odhodom na igre, 31. januarja, dopolnil 31 let. S tem je bero deskarskih olimpijskih odličij povečal na štiri, pred tem je bil Žan Košir enkrat srebrn in dvakrat bronast. Tim je danes po četrtem kvalifikacijskem času v izločilnih bojih enega za drugim odpravil Nemca Yannika Angenenda, Poljaka Oskarja Kwiatkowskega in v polfinalu še Američana z ruskim potnim listom Vica Wilda, s čimer si je že zagotovil kolajno. O njenem lesku pa je odločal finalni obračun z Avstrijskim veteranom Benjaminom Karlom, specialistom za velika tekmovanja. Mastnak je odlično začel in bil še pri drugem vmesnem času z naskokom skoraj pol sekunde spredaj, nato pa malo pred ciljem storil napako, ki mu je odnesla zlato. Vseeno pa je naslovu svetovnega podprvaka dodal še naziv olimpijskega podprvaka.

Gloria Kotnik je le leto dni po rojstvu prvorojenca pristala na olimpijskem zmagovalnem odru. FOTO: TW Team Slovenia

Še prav posebej navdihujoča pa je zgodba 32-letne v Celju živeče Velenjčanke Glorie Kotnik, ki se je šele pred kratkim vrnila v tekmovalni pogon po porodniški, 27. januarja lani se je namreč razveselila rojstva prvorojenca Maja. V Peking je odpotovala brez pretiranih pričakovanj, navsezadnje na stopničkah na tekmah najvišjega ranga – torej v svetovnem pokalu, na svetovnih prvenstvih ali olimpijskih igrah – še ni stala. Neobremenjenost se ji je danes obrestovala, po 14. času kvalifikacij je v izločilnih bojih izločila Japonko Cubaki Miki in Nemko Carolin Langenhorst, v polfinalu pa premoč priznala le vodilni v svetovnem pokalu, Avstrijki Danieli Ulbing. V presenetljivem boju za bron je bila od štarta do cilja hitrejša od Nizozemke Michelle Dekker in se tako razveselila končnega tretjega mesta. Olimpijska zmagovalka je postala češka »dvoživka« Ester Ledecka, ki tekmuje tudi v alpskem smučanju.

»Največji dosežek v življenju me čaka doma«

»Neverjetno, res. Sploh ne morem verjeti. Res sem vesela, to podarjam tistim, ki so mi ves čas stali ob strani. To je za moje najbližje. Največji dosežek v življenju me čaka doma, ta kolajna pa je nagrada za ves trud. Ne morem verjeti, res ne. Vse, kar se trenutno dogaja, je … Preveč čustev, preveč vsega … Sploh ne morem dojeti, da je res,« je v solzah sreče takoj po največjem uspehu v športni karieri v izjavi za TV Slovenija poudarila Gloria.

Nalaganje
Nazaj na vrh