Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Aparecida v pričakovanju papeža Frančiška

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 07. 2013 / 09:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Aparecida v pričakovanju papeža Frančiška

Aparecida v pričakovanju papeža Frančiška

Ko se sveti oče pripravlja na potovanje v Brazilijo, pa v tamkajšnjem Marijinem svetišču nestrpno pričakujejo obisk Petrovega naslednika.

Papež Frančišek se v teh dneh pripravlja na potovanje v Brazilijo, kjer se bo udeležil prireditev ob svetovnem dnevu mladih, na naših spletnih straneh pa vam predstavljamo pogovor s kardinalom Raymundom Damascenom Assisom, nadškofom v Aparecidi. V tem Marijinem romarskem središču že nestrpno pričakujejo obisk Petrovega naslednika.

24. julija bo papež obiskal Aparecido. Kaj se bo tega dne dogajalo?

Papeža Frančiška sem srečal v Domu sv. Marte, kjer sem prebival minuli teden dni, in zdel se mi je izredno sproščen, iskreno se veseli potovanja v Brazilijo. Obiskal bo Rio de Janeiro, kjer prirejajo svetovni dan mladih, in Aparecido, naše narodno svetišče. Papež želi izraziti svojo ljubezen in predanost Naši Gospe, ki jo v Braziliji imenujemo ‘Naša Gospa iz Aparecide’, zavetnici naše dežele in našega ljudstva. Sveti oče bo v Aparecido prispel okoli 10. ure, slovesno bogoslužje pa se v baziliki prične ob 10. uri in trideset minut. Sveti oče mi je še povedal, da bo po končani slovesnosti z balkona molil z verniki, ki bodo ostali zunaj svetišča in bodo bogoslužje spremljali na velikih ekranih. Papež se ne želi ‘skrivati’ pred ljudmi. Poleg tega srečanja, neposredno po sveti maši, se bo papež s papamobilom odpeljal do tamkajšnjega semenišča, popoldne pa se bo po isti poti vrnil v baziliko. Tam se bo vkrcal na helikopter, ki ga bo ponesel nazaj v Rio de Janeiro.

Papež Frančišek bo v semenišču preživel celo popoldne, tam bo kosil s semeniščniki in s člani svojega spremstva. To bo zasebno kosilo. Po obedu bo imel krajši čas na voljo za počitek. Papež bo blagoslovil podobo sv. Antona de Santana Galvăo (prvi brazilski svetnik, ki ga je leta 2007 v Săo Paulu razglasil tedanji papež Benedikt XVI.), rojenega v mestu Guaratinguetá, ki je del nadškofije Aparecida. To podobo bodo nato v procesiji, najverjetneje v letošnjem oktobru, ko obhajamo svetnikov god, odnesli na kraj, kjer bo nekoč stalo njemu posvečeno svetišče. V semenišču bo papež Frančišek sprejel tudi tri redovnice kontemplativnih redov na našem območju.

Pred začetkom bogoslužja bo trenutek molitve pred podobo Naše Gospe iz Aparecide...

Res je, pred mašo se bo papež ustavil v kapeli apostolov, kjer se bo poglobil v izvirno podobo Naše Gospe iz Aparecide. Prestol podobe je premičen, zato ga lahko, če bo papež tako želel, obrnemo proti kapeli, kjer bo molil blagoslovno molitev Naši Gospe in kjer bodo navzoči gostje in duhovniki. Ta blagoslov bo po eni strani enak našemu, vendarle pa bo papež dodal nekaj posebnosti. Po blagoslovu bo to besedilo postalo nova uradna molitev, ki jo bomo izrekali po vsakem bogoslužju, ko vernike posvetimo Naši Gospe iz Aparecide.

Vir: news.va

Foto: news.va


Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh