Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Argentinska Cerkev obsoja »ljudsko pravico«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 04. 2014 / 06:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Argentinska Cerkev obsoja »ljudsko pravico«

Argentinska Cerkev obsoja »ljudsko pravico«

Že preko deset primerov nasilnih izgredov ljudstva proti kriminalcem.

Argentinska škofovska konferenca je obsodila naraščajoče število primerov v državi, v katerih je narod vzel pravico v svoje roke. Tovrstna »pravica« težav s kriminalom ne bo rešila, ampak jih bo še povečala, je zapisano v izjavi, ki so jo minuli teden objavili v osrednjem argentinskem časniku »Clarin«.

Predsednik družbene pastorale, škof Jorge Lozano, je v pogovoru za argentinski časnik »La Prensa« dejal, da pravice, ki jo narod prevzame v lastne roke, ni moč upravičiti z nikakršnim argumentom. »Živimo v pravni državi in imamo ustanove, ki takšne spore rešujejo«, je pojasnil škof Lozano. Laiška organizacija »Katoliška akcija Argentine« je pozvala vse pristojne v državi, naj se proti kriminalu borijo tako, da poskušajo izkoreniniti socialne vzroke za njegov pojav.


V preteklih dneh je po navedbah argentinskih medijev v najmanj desetih primerih zgodilo, da so se ljudje nad domnevne storilce kaznivih dejanj spravili s pestmi in z gorjačami. Skrajno točko so dosegli s smrtjo nekega 18-letnega žeparja v mestu Rosario v argentinski pokrajini Santa Fe. Mladenič je neki ženski poskusil izmakniti denarnico, domačini pa so mu nato povzročili tako hude poškodbe, da je za posledicami udarcev kasneje v bolnišnici umrl.

Argentinska predsednica Cristina Fernandez de Kirchner je svoje rojake pozvala, naj ne upoštevajo hujskačev, ki spodbujajo ljudi, naj pravico vzamejo v lastne roke, opozorila pa je tudi, da jih bodo takšna dejanja »potegnila v spiralo nasilja«.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh