Zapri
Iskanje

Argentinski večer Mladinske poletne šole in RAST 50

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 14. 07. 2021 / 09:35
Oznake: Mladi, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2021 / 22:34
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Argentinski večer Mladinske poletne šole in RAST 50

Argentinski večer Mladinske poletne šole in RAST 50
FOTO: Ksenja Hočevar
V Dijaškem domu Bežigrad se bo v sredo, 14. julija, ob 20. uri, širši javnosti s približno 30-minutnim programom predstavila skupina petega letnika Slovenskega Srednješolskega tečaja Marka Bajuka.

V Slovenijo je prišla že 3. generacija abiturientov iz Argentine. Kar 17 zgovornih in sončnih srednješolcev je kratici RAST to leto pripisalo že okroglo in zajetno številko 50. 

Zakaj abiturienti?

Argentinske srednje šole mature sicer ne poznajo, a bi bil temu najbližji stari izraz abitura. Sami zase pravijo, da so abiturienti, zato v slovenščini temu izrazu najbližjo besedo maturanti uporabijo tudi sami, saj zaključujejo srednjo šolo, a brez mature. 

Celotna delegacija sicer šteje 20 ljudi, 17 maturantov in njihove tri spremljevalce. V Sloveniji, kamor so prispeli 22. junija, se mudijo pet tednov, prišli pa so ravno pred praznovanjem 30. obletnice Republike Slovenije. 

Potovanje bodo temeljito izkoristili za spoznavanje Slovenije in stik z živo slovensko besedo, svojimi sorodniki, ravno v teh dneh pa se udeležujejo tudi dvotedenske Mladinske poletne šole.  

Sodelovali so že na prireditvi Tabor za Slovence v zamejstvu in po svetu (27. junija 2021) in na prireditvi Dobrodošli doma. Ker abiturienti vsako leto prihajajo s kulturnim programom, na poletni šoli organizirajo tudi Argentinski večer, na katerem se bodo to leto predstavili z argentinsko folkloro, recitacijami ter petjem španskih ter slovenskih pesmi.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close