Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Argentinski večer Mladinske poletne šole in RAST 50

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 14. 07. 2021 / 09:35
Oznake: Mladi, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2021 / 22:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Argentinski večer Mladinske poletne šole in RAST 50
FOTO: Ksenja Hočevar

Argentinski večer Mladinske poletne šole in RAST 50

V Dijaškem domu Bežigrad se bo v sredo, 14. julija, ob 20. uri, širši javnosti s približno 30-minutnim programom predstavila skupina petega letnika Slovenskega Srednješolskega tečaja Marka Bajuka.

V Slovenijo je prišla že 3. generacija abiturientov iz Argentine. Kar 17 zgovornih in sončnih srednješolcev je kratici RAST to leto pripisalo že okroglo in zajetno številko 50. 

Zakaj abiturienti?

Argentinske srednje šole mature sicer ne poznajo, a bi bil temu najbližji stari izraz abitura. Sami zase pravijo, da so abiturienti, zato v slovenščini temu izrazu najbližjo besedo maturanti uporabijo tudi sami, saj zaključujejo srednjo šolo, a brez mature. 

Celotna delegacija sicer šteje 20 ljudi, 17 maturantov in njihove tri spremljevalce. V Sloveniji, kamor so prispeli 22. junija, se mudijo pet tednov, prišli pa so ravno pred praznovanjem 30. obletnice Republike Slovenije. 

Potovanje bodo temeljito izkoristili za spoznavanje Slovenije in stik z živo slovensko besedo, svojimi sorodniki, ravno v teh dneh pa se udeležujejo tudi dvotedenske Mladinske poletne šole.  

Sodelovali so že na prireditvi Tabor za Slovence v zamejstvu in po svetu (27. junija 2021) in na prireditvi Dobrodošli doma. Ker abiturienti vsako leto prihajajo s kulturnim programom, na poletni šoli organizirajo tudi Argentinski večer, na katerem se bodo to leto predstavili z argentinsko folkloro, recitacijami ter petjem španskih ter slovenskih pesmi.

Kupi v trgovini

Mladina
Chrisova zgodba (trda vezava)
Za mladino
19,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh