Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ave na novo

Za vas piše:
K. H.
Objava: 28. 12. 2011 / 09:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ave na novo

Zbor Ave na božični turneji z novo umetniško vodjo Jerico Gregorc Bukovec.

Po sedemindvajsetih letih umetniškega vodstva se je Andraž Hauptman spomladi poslovil od zbora Ave, njegovo mesto pa je zasedla obetavna zborovodkinja Jerica Gregorc Bukovec.

Po devetih letih študija in dela na Švedskem, kjer je uspešno vodila tri zbore in razne glasbene projekte, se je Gregorčeva tik pred božično turnejo zbora Ave vrnila v Slovenijo. V zboru so prepričani, da je bila Gregorc Bukovčeva izmed ducata zborovodij, ki so se prijavili na razpis, najboljša izbira, da bo zboru dala novo kakovost in da bo njena »širina in izrazna moč prepričala poslušalce«.

Z novo umetniško vodjo se bo zbor predstavil na božičnih koncertih v šestih slovenskih cerkvah: v baziliki na Brezjah, v cerkvi sv. Kancijana v Kranju, v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani (koncerti so bili v prvih dveh dneh po božiču), v stolnici sv. Nikolaja v Murski soboti (30. decembra), v cerkvi sv. Lovrenca v Lučah (6. januarja) in v baziliki na Sveti gori (8. januarja).

Kot je za Družino povedala Gregorc Bukovčeva, je izbrala »zimzeleni« repertoar božičnih skladb slovenskih avtorjev, z nekaj skladbami pa je posegla tudi po tujih skladateljih.

Komorni zbor Ave je bil ustanovljen leta 1984 v župniji Ljubljana Vič kot vokalna skupina Ave. Pod umetniškim vodstvom Andraža Hauptmana je skupina kmalu prestopila prag domače župnije in s kakovostnim poustvarjanjem raznolike zborovske glasbe osvojila poslušalstvo doma in v tujini. Razširili so se v komorni zbor, v katerem prepevajo pevci iz vse Slovenije in zamejstva. Poleg nastopov in največjih zborovskih tekmovanj, kjer so zasedali najvišja mesta in prejemali najprestižnejše nagrade in priznanja, je zbor Ave izdal enajst zgoščenk – dve sta izšli pri založbi Družina (Hugolin Sattner, leta 2000, in Kristus je vstal, leto 2005), lani pa so v samozaložbi izdali dvojno zgoščenko s posnetki skladb s koncertov Ave »v živo«.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh