Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avilski škof prosil odpuščanja za grehe Cerkve

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 02. 2015 / 07:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avilski škof prosil odpuščanja za grehe Cerkve

V Španiji obhajajo sveto leto ob 500-letnici rojstva mistikinje in cerkvene učiteljice Terezije Avilske.

Domača škofija španske mistikinje in cerkvene učiteljice Terezije Avilske, ki ob 500-letnici njenega rojstva obhaja »Terezijino sveto leto«, Ano Santo Teresiano, je minuli konec tedna v procesiji javno prosila odpuščanja za grehe, ki so se zgodili znotraj Cerkve. Kot so poročali španski mediji, se je procesije z lučkami pod vodstvom tamkajšnjega škofa, Jesusa Garcie Burilla, udeležilo več sto vernikov.



Izhodišče procesije je bil samostan sv. Jožefa bosonogih karmeličank v Avili, kjer je sveta Terezija v 16. stoletju pričela z reformo karmeličanskega reda. Tudi mistikinja in cerkvena učiteljica si je prizadevala z reformami odpraviti določene napake v tedanjem načinu redovnega življenja, so pojasnili prireditelji dogodka. V okviru obhajanja 500-letnice svetničinega rojstva so se želeli tudi zavestno zahvaliti za vse, kar je sveta Terezija prispevala Cerkvi. Cilj procesije je bila romanska župnijska cerkev sv. Petra, s čimer je škofija želela poudariti svojo zvestobo papežu.

Ob vrhuncu jubilejnega slavja 28. marca letos so v Avili pričakovali tudi papeža Frančiška, ki pa je Špansko škofovsko konferenco pisno obvestil, da bi sicer z veseljem obiskal deželo na Pirenejskem polotoku, vendar mu njegov urnik tega trenutno ne dopušča.


Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh