Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstralija po dveh letih odpira meje

Za vas piše:
A. R.
Objava: 21. 02. 2022 / 14:50
Oznake: Koronavirus, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2022 / 16:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Avstralija po dveh letih odpira meje
Na letališču v Sydneyju danes pričaujejo več kot 20 mednarodnih letov. FOTO: Pixabay

Avstralija po dveh letih odpira meje

Avstralija je po skoraj dveh letih ponovno odprla svoje meje za cepljene potnike iz tujine. Tako dvakrat cepljeni turisti in vsi, ki imajo veljavni vizum, od danes naprej lahko spet potujejo v Avstralijo.

Avstralija je ob izbruhu koronavirusa marca 2020 zaprla svoje meje z nekaj izjemami za vse, razen za državljane in stalne prebivalce. Lani so oblasti že začele s postopnim odpiranjem mej. Tako so bili mednarodni študenti, osebe z delovnimi vizumi in popotniki z nahrbtniki postopoma sprejeti nazaj.

»Čakanja je konec,« je v nedeljo na mednarodnem letališču v Melbournu novinarjem sporočil predsednik vlade Scott Morrison in s tem najavil sproščanje ukrepov za danes, poroča STA. Morrison je še pozval turiste, da pripravijo kovčke in doživijo eno največjih doživetij prav v Avstraliji. Na letališču v Sydneyju danes pričakujejo več kot 20 mednarodnih letov.


Avstralske zvezne države in ozemlja imajo različne karantenske zahteve in omejitve za mednarodne prihode, za katere je Morrison ob prvi napovedi ponovnega odprtja v začetku februarja dejal, da bodo ostale v veljavi.

Italija za četrti odmerk

Iz Rima medtem prihaja vest, da bodo v Italiji s 1. marcem začeli cepljenje s četrtim odmerkom cepiva proti covidu-19. Sprva bodo cepili tiste z oslabljenim imunskim sistemom, takšnih oseb v Italiji približno tri milijone. Cepljenje vseh prebivalcev v četrtim odmerkom pa bi lahko začeli jeseni, a to možnost na zdravstvenem ministrstvu še preučujejo.

Danes sicer minevata natanko dve leti od prvega potrjenega primera okužbe z novim koronavirusom v Italiji. »Danes so okoliščine precej drugačne kot pred dvema letoma,« je včeraj dejal minister za zdravje Roberto Speranza in dodal, da so morali tedaj sprejemati težke odločitve.

Vlada Maria Draghija sicer pripravlja načrt sproščanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa.  Določene sprostitve glede števila gledalcev na nogometnih stadionih so že uvedli, od 10. marca bodo znova dovoljeni obiski bližnjih v bolnišnicah po 45 minut na dan. Pričakovati je, da bodo aprila sprostili še druge ukrepe. 

Nalaganje
Nazaj na vrh