Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avtobusni ogled Vatikanskih vrtov

Objava: 20. 09. 2011 / 08:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avtobusni ogled Vatikanskih vrtov

Minibus Roma Cristiana turiste popelje po petinštiridesetih hektarih vrtov, vključno z italijanskim, angleškim in francoskim vrtom, rožnim vrtom, mimo hiške Pija IV., palače Governatorata, Orlovskega vodnjaka in številnih drugih znamenitosti.

Romarski urad Opera Romana Pellegrinaggi po novem ponuja avtobusni ogled Vatikanskih vrtov. Minibus Roma Cristiana turiste popelje po petinštiridesetih hektarih vrtov, vključno z italijanskim, angleškim in francoskim vrtom, rožnim vrtom, mimo hiške Pija IV., palače Governatorata, Orlovskega vodnjaka in številnih drugih znamenitosti.

Trenutni predsednik Governatorata Države mesta Vatikan kardinal Giovanni Lajolo različne sestavne dele Vatikanskih vrtov opisuje kot 'zmes zgodovine, umetnosti, znanosti, tehnologije in botanike', ob 'verskem značaju, zaradi katerega bi področje zlahka označili kot Marijanske vrtove'.

Msgr. Liberio Andreatta, podpredsednik vatikanskega romarskega urada, ogled vrtov opisuje 'ne ravno kot turistični izlet, pač pa priložnost za evangelizacijo in katehezo, ki ju omogoča sodobna tehnologija v službi umetnosti in lepote'.

Minibus Roma Cristiana je okolju prijazen avtobus z osemindvajsetimi sedeži. Ogled traja približno eno uro, ponuja pa tudi možnost postanka za molitev pri lurški votlini, v kateri je izvirni oltar iz Lourdesa. Obiskovalci si lahko ogledajo tudi Leoninski stolp, na katerem je zgrajen najstarejši astronomski obzervatorij na svetu.

Med ostalimi posebnostmi, vrednimi ogleda, so še palača Guglielmo Marconi, kjer je bila zgrajena prva postaja Vatikanskega radia, ter vatikanska železniška postaja z 1,2 km proge, ki jo danes uporabljajo le še ob posebnih priložnostih.

Ogled Vatikanskih vrtov z minibusom je mogoč vsake pol ure med osmo zjutraj in drugo uro popoldan, zbirališče za obiskovalce je na Trgu Pija XII., na zbirnem mestu vatikanskega romarskega urada. Ogled vrtov ni mogoč ob sredah, nedeljah in praznikih.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh