Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ban Ki-Moon poromal v Mariazell

Objava: 31. 08. 2009 / 10:22
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ban Ki-Moon poromal v Mariazell

Generalni sekretar Združenih narodov obiskal avstrijsko romarsko središče

Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-Moon je minulo soboto v spremstvu avstrijskega predsednika Heinza Fischerja obiskal božjepotno središče Mariazell v graški škofiji. Obdan s številnimi gradiščansko-hrvaškimi in češkimi romarji je v pogovoru s predstojnikom svetišča, p. Karlom Schauerjem, izrazil svoje navdušenje nad ‘pomirjajočo močjo vere’.

Generalni sekretar je s svojo soprogo našo severno sosedo obiskal ob praznovanju tridesetega jubileja dunajskega UNO-Cityja, kamor ga je kot častnega gosta povabil avstrijski predsednik Fischer s soprogo. V soboto je zakonski par Fischer svoja visoka gosta popeljal v Mariazell. P. Schauer je generalnemu sekretarju in njegovi soprogi ob sprejemu predal ‘romarsko palico’, in to brez kakršnihkoli varnostnih ukrepov! Po besedah p. Schauerja ti seveda niso bili potrebni, saj je bil kraj napolnjen s skupinami miroljubnih romarjev. Gostje so si nato ogledali cerkev, milostni oltar in zakladnico.

V pogovoru s p. Schauerjem je Ban Ki-Moon povedal, da sta nanj največji vtis naredila disciplina in predanost romarjev. Prav posebej pa ga je ganil pogled na košček bodeče žice, ki je bila nekoč sestavni del ‘železne zavese’. V avstrijsko romarsko središče Mariazell so jo prinesli 18. avgusta 1989, ko se je odprla avstrijsko-madžarska meja. Ban Ki-Moon je tudi pozorno prisluhnil poročilu p. Schauerja o obisku papeža Benedikta XVI. in patriarha Bartolomeja I. v Mariazellu.

Generalni sekretar je patru zagotovil ‘votivni dar Združenih narodov’ za Marijino svetišče in prosil, naj se prošenj Združenih narodov v molitvi spomnijo tudi v Mariazellu. V knjigo gostov Marijine bazilike je zapisal svojo željo, da bi Bog ‘vsem narodom sveta naklonil mir, blagostanje in človekovo dostojanstvo’. Združeni narodi pa bodo, je obljubil, naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi se v sodelovanju z verskimi voditelji temu cilju tudi čim bolj približali.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh