Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Baziliko sv. Petra ob božiču krasita tudi Slovenca

Objava: 24. 12. 2014 / 09:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Baziliko sv. Petra ob božiču krasita tudi Slovenca

Okrasitev bo nared do polnočnice, ki jo bo drevi daroval papež Frančišek.

Pri božični krasitvi bazilike sv. Petra v Vatikanu letos že drugo leto zapored sodelujeta učitelja iz Biotehničnega centra Naklo, Sabina Šegula in Peter Ribič, poroča STA. Strokovnjaka sta v Vatikan pripotovala v nedeljo, baziliko pa skupaj z vatikanskimi vrtnarji krasita od ponedeljka. Nared bo do polnočnice, ki jo bo drevi daroval papež Frančišek.



Učitelja sta leta 2011 začela sodelovati pri velikonočnih krasitvah v Vatikanu, lani pa sta bila prvič povabljena tudi za božič. Letos so ju znova povabili.

Njuno delovanje v Vatikanu je mogoče spremljati na strani biotehniškega centra Naklo na Facebooku, kjer objavljata fotografije. Glede na objavljeno je njun delavnik izjemno pester. V ponedeljek sta skupaj z vatikanskimi vrtnariji izdelovala podlage iz srebrne jelke, z dekorativnim dodatkom kleka in paciprese, ki so jim na koncu dodali zlat evkaliptus in storže. Temu naj bi zatem dodali še cvetje.

Učitelja sta se na krasitev v Vatikanu pripravila že v Sloveniji. Pred odhodom v Vatikan sta skupaj z dvema dijakinjama v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata na Rodici pri Domžalah izvedla demonstracijski prikaz krasitve ter uporabila materiale, ki so jima na voljo tudi v Vatikanu.

Vir: STA / M. M. Š.
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh