Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beatifikacijski postopek za avstrijsko cesarico Cito se nadaljuje

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 03. 2022 / 10:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2022 / 10:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Beatifikacijski postopek za avstrijsko cesarico Cito se nadaljuje
Poroka Karla in Cite 21. oktobra 1911. FOTO: Wikipedia

Beatifikacijski postopek za avstrijsko cesarico Cito se nadaljuje

Beatifikacijski postopek v francoski škofiji Le Mans za Cito, zadnjo avstrijsko cesarico in madžarsko kraljico, počasi napreduje, pojasnjuje njegov postulator Alexander Leonhardt, ki predvideva, da bo preiskovalni postopek na škofijski ravni zaključen v dveh do treh letih.

Cesarica Cita je vodila »izjemno obsežno korespondenco«, ki bi jo bilo po njegovem mnenju še treba oceniti, poroča avstrijski Kathpress.

Cita Bourbon-Parmska (1892-1989), ki je do zadnjega vztrajala na habsburškem prestolu, je bila žena cesarja Karla I. Zadnji avstrijski cesar je umrl pred 100 leti, 1. aprila 1922, in je bil leta 2004 razglašen za blaženega.

Karel in Cita,  zadnji vladarski par Avstro-ogrske monarhije. FOTO: arhiv Družine 

Beatifikacijski postopek za Cito je bil odprt konec leta 2009. Med možnimi razlogi za njeno beatifikacijo je navedeno tudi njeno izpolnjevanje dolžnosti cesarice in kraljice, njeno dejavno sodelovanje pri blaženju trpljenju soljudi in njena povezanost s Kristusom, saj je bila laiška članica (oblatinja) francoske benediktinske opatije Saint Pierre de Solesmes. (Več informacij na spletni strani »Združenje za beatifikacijo cesarice Cite«)

Kupi v trgovini

Srce za Evropo
Zgodovina
34,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh