Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Begunski družini v Hiši papeža Frančiška

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 06. 03. 2017 / 10:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Begunski družini v Hiši papeža Frančiška

V San Giovanni Rotondo, mesto sv. patra Pija, prihajata družini iz Sirije.

Danes bosta v kraj San Giovanni Rotondo na jugu Italije prispeli dve sirski begunski družini. Nastanjeni bosta v ustanovi z imenom »Hiša papeža Frančiška. Pater Pij za družine migrantov«, ki je nastala na pobudo bratov kapucinov z namenom, da bi ponudili gostoljubje tujcem v stiski.

Načrtovana je bila tako, da lahko v njej naenkrat prebivajo štiri družine. V sedanji, začetni fazi bo gostila dve, saj sta obe sirski družini razmeroma številčni: ena je devet- in druga šestčlanska. V Italijo bosta družini prispeli iz enega izmed begunskih taborišč v Jordaniji zahvaljujoč humanitarnemu koridorju, ki ga je kot sad dogovora z italijansko vlado vzpostavila Italijanska škofovska konferenca.

Koridor zagotavlja varen prihod v državo predvsem osebam, ki se nahajajo v posebej občutljivem stanju, kot na primer žrtvam preganjanj, družinam z otroki, ostarelim ali bolnim. V obeh družinah, ki bosta nastanjeni v Hiši papeža Frančiška, je eden od članov težko bolan in nujno potrebuje zdravljenje.

Solidarnostna struktura, ki se je porodila v kraju, kjer je živel sv. pater Pij iz Pietrelcine, je bila 5. februarja 2016 duhovno podarjena svetemu očetu. Takrat je delegacija kapucinov iz kraja San Giovanni Rotondo papežu Frančišku med zasebno avdienco simbolično izročila ključe objekta.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh