Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Belgijski škof izobčil lažnega duhovnika

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 02. 2013 / 07:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Belgijski škof izobčil lažnega duhovnika

Omenjeni 'duhovnik' je posvečenje prejel v kanadski skupnosti, ustanovljeni v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ki jo je Kongregacija za nauk vere označila za krivoverno.

Škof v belgijskem Tournaiju, Guy Harpigny, je izobčil 'lažnega' duhovnika. Kot so poročali belgijski mediji, je bil mož deležen najostrejše cerkvene kazni zaradi 'razkola in krivoverstva'. Kot je poudaril škof Harpigny, so vsi zakramenti, ki jih podelil omenjeni duhovnik, neveljavni.

'Lažni duhovnik' iz zahodnobelgijske skupnosti Kain naj bi duhovniško posvečenje prejel lanskega septembra v skupnosti 'Marijina armada', ustanovljeni v kanadskem Quebecu v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 2001 so kanadski škofje pojasnili, da so razlage in verovanja 'Marijine armade' v nasprotju s katoliškim naukom. Leta 2007 se je vatikanska Kongregacija za nauk vere odločila, da je vsakdo, ki se zavestno in samovoljno pridruži 'Marijini armadi', samodejno izobčen iz katoliške Cerkve.

V skupnosti je sporno predvsem dojemanje Marijine podobe. Po vsem svetu naj bi ji pripadalo okoli dvajset tisoč ljudi; veje skupnosti so tudi v Franciji in Avstriji. Ustanoviteljica Marie-Paule Giguere naj bi imela po lastnih navedbah več videnj Kristusa in Božje Matere Marije.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh