Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Belgijski škofje počastili odhajajočega kralja Alberta II.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 07. 2013 / 07:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Belgijski škofje počastili odhajajočega kralja Alberta II.

Belgijski škofje počastili odhajajočega kralja Alberta II.

Kralj bo s svojega položaja odstopil 21. julija; na belgijskem prestolu ga bo nasledil sin Philippe.

Belgijska škofovska konferenca je počastila tamkajšnjega kralja Alberta II., ki bo 21. julija letos odstopil s svojega položaja. »Kot mož, ki je znal prisluhniti, kot mož dialoga in jasnovidnosti je vse svoje sposobnosti dal na razpolago državi, njenim pokrajinam, skupnostim in celotnemu narodu naše dežele«, pri nemški katoliški agenciji KNA navajajo izjavo za javnost, ki so jo minuli teden takoj po napovedi odstopa 79-letnega monarha predstavili na belgijski televiziji. Škofje so sinu Philippu kot nasledniku na kraljevem prestolu zaželeli obilo uspeha in mu zagotovili svoje molitve.

»V čast mi je bilo in imel sem to srečo, da sem lahko večji del svojega življenja služil domovini in njenemu ljudstvu«, je v svoji izjavi dejal kralj, ki se poslavlja s svojega položaja. Kot vzrok za svoj umik je monarh navedel svojo starost in različne zdravstvene težave, ki mu več ne dopuščajo, da bi posle urejal po ustaljeni poti.

Katoliška kraljeva hiša velja za povezovalno silo v deželi, ki so jo v preteklih letih močno zaznamovale ostre napetosti med flamskim in francoskim delom prebivalstva.Svoj kratki nagovor je Albert II. sklenil z besedami: »Drage dame in gospodje, v svojih srcih bomo ohranili spomine na številne srečne trenutke, pa tudi na težke preizkušnje. Konec moje vladavine seveda ne pomeni, da se naše poti ločujejo, ravno nasprotno. Vive la Belgique!«

Vir: Kathpress

Foto: splet


Nalaganje
Nazaj na vrh