Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. bo 165 minut vladal še iz Castel Gandolfa

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 26. 02. 2013 / 07:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. bo 165 minut vladal še iz Castel Gandolfa

Tamkajšnji škof Semeraro 28. februarja ob 16.30 prireja molitveno vigilijo v župnijski cerkvi v Castel Gandolfu, ob 17.15 pričakujejo papežev prihod s helikopterjem.

Priprave v mestecu Castel Gandolfo z devet tisoč prebivalci na sprejem papeža Benedikta XVI. so v polnem teku, je ob koncu tedna poročal Radio Vatikan. Tamkajšnji škof don Marcello Semeraro iz Albana 28. februarja ob 16.30 prireja molitveno vigilijo v župnijski cerkvi v Castel Gandolfu. Okoli 17. ure se bo skupaj z verniki odpravil na pristajališče za helikopterje, kjer bodo ob 17.15 pričakali papežev prihod iz Vatikana. Benedikt XVI. bo nato še 165 minut rimski škof in poglavar katoliške Cerkve. Ob 20. uri bo Petrov sedež izpraznjen. Konec maja bo Benedikt XVI. Castel Gandolfo ponovno zapustil in se preselil v svoje prostore 'po upokojitvi' v samostanu 'Mater Ecclesiae' v Vatikanu.

Kot je minuli teden pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, se bo papež 28. februarja ob 16. uri na dvorišču Damasus poslovil od vatikanskega državnega tajnika kardinala Tarcisia Bertoneja. Na vatikanskem pristajališču za helikopterje bo Benedikta XVI. pričakal kardinal dekan Angelo Sodano. V Castel Gandolfu pa svetega očeta čaka velik sprejemni odbor s tamkajšnjim škofom, župnikom in županom.

Papeška letna rezidenca v Castel Gandolfu je stavbni kompleks treh vil ter zemljišča s parkom in obdelovalnimi površinami v velikosti 55 hektarjev. Od tega 25 hektarjev pripada mali vatikanski kmetiji z živino mlekarico, oljčnim nasadom in sadovnjaki.

V središču posestva je Apostolska palača, zgradba v baročnem slogu, v kateri je papeževo stanovanje s pogledom na Albansko jezero. Gradnjo kompleksa je naročila rimska plemiška rodbina Barberini, palačo pa je oblikoval kipar in arhitekt Gian Lorenzo Bernini.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh