Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. bo v četrtek obiskal rimsko kliniko Gemelli

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 29. 04. 2012 / 21:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. bo v četrtek obiskal rimsko kliniko Gemelli

Klinika praznuje petdesetletnico svojega obstoja, papež pa jo je v svojem sedemletnem pontifikatu obiskal že štirikrat, hvala Bogu nikoli kot pacient.

Papež Benedikt XVI. bo v četrtek obiskal rimsko kliniko Gemelli, ki v letošnjem letu praznuje petdeseto obletnico svojega obstoja. Sveti oče bo s svojim obiskom počastil katoliško univerzo Presvetega Srca Jezusovega na severu italijanske prestolnice, ki je pred pol stoletja ustanovila svojo medicinsko in kirurško fakulteto. Na trgu pred polikliniko se bo papež sestal z zdravniki, študenti in ostalim zdravstvenim osebjem.

V kliniki Gemelli je po atentatu leta 1981 okreval papež Janez Pavel II., kasneje pa se je tja vedno znova vračal na zdravniške preglede ali operacije.

Benedikt XVI. je v svojem sedemletnem pontifikatu kliniko doslej obiskal štirikrat, hvala Bogu še nikoli kot pacient. Dvakrat se je udeležil akademskih prireditev ob začetku akademskega leta, dvakrat pa je obiskal bolnike. Poleti 2005 je na bolniški postelji obiskal svojega brata Georga Ratzingerja, ki je bil na kliniko prepeljan zaradi težav s srcem, ko je v Rimu preživljal dopust z bratom Josephom.

Januarja 2010 pa je sveti oče obiskal francoskega kardinala Rogerja Etchegaraya, ki je utrpel poškodbe pri padcu med božično sveto mašo v baziliki sv. Petra. Kardinalov padec je bil posledica neljubega dogodka, ko je mlada Švicarka pred začetkom bogoslužja preskočila varnostno oviro, da bi se tako približala papežu.

Papežev obisk na univerzi Presvetega Srca Jezusovega bo potekal pod geslom 'Življenje za raziskavo, raziskava za življenje', popoldan po visokem obisku pa bo na kliniki namenjen akademski prireditvi. Ob tej priložnosti bodo prvič podelili nagrado Janeza Pavla II.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh