Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. danes na obisku v hiši za ostarele

Objava: 12. 11. 2012 / 07:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Benedikt XVI. danes na obisku v hiši za ostarele

Mnogo ostarelih oseb iz različnih razlogov ne more živeti v lastnem domu, bodisi zaradi zmanjšane samostojnosti ali pa zaradi izgube bivališča, družinskih sporov in gospodarske revščine.
Papež Benedikt XVI. bo v okviru evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti danes obiskal hišo za ostarele, ki jo v Rimu upravlja Skupnost sv. Egidija. Po navedbah Radia Vatikan je obisk predviden okoli 11. ure.

Kot pojasnjujejo pri Skupnosti sv. Egidija, mnogo ostarelih oseb iz različnih razlogov ne more živeti v lastnem domu, bodisi zaradi zmanjšane samostojnosti ali pa zaradi izgube bivališča, družinskih sporov in gospodarske revščine. Tako so nastale alternativne rešitve, kot je denimo skupno bivanje več oseb v eni hiši, kjer si ostareli med seboj na različne načine pomagajo.

Gre za manjše bloke z majhnimi stanovanji za eno ali dve osebi, v kateri živijo ostarele osebe, ki so sicer samostojne in tudi denarno delno preskrbljene, a so ostale same in brez bivališča. Na ta način jim je dana možnost skupnega življenja v varnem okolju. Ostarele osebe tukaj najdejo družinsko ozračje in si med seboj tudi pomagajo. V hiši, ki jo bo danes obiskal papež, živi osemindvajset ostarelih oseb.

Foto: splet

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Drugi priročniki
1,50€ Poglej izdelek: Življenjske težave
Nalaganje
Nazaj na vrh