Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. imenoval novega knjižničarja in družinskega ministra

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 27. 06. 2012 / 10:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. imenoval novega knjižničarja in družinskega ministra

Francoski nadškof Brugues je novi vatikanski arhivar, soustanovitelj Skupnosti sv. Egidija Vincenzo Paglia pa je novi predsednik Papeškega sveta za družino.

Papež Benedikt XVI. je v začetku tedna uvedel dolgo pričakovane kadrovske spremembe v rimski kuriji. Za novega arhivarja in knjižničarja Svete rimske Cerkve je imenoval francoskega dominikanca in tajnika Vatikanske kongregacije za katoliško vzgojo, nadškofa Jean-Louisja Bruguesa; oseminšestdesetletni nadškof lahko na tem položaju računa tudi kardinalski škrlat.

Novi predsednik Papeškega sveta za družino pa je postal italijanski škof iz Ternija, Vincenzo Paglia. Sedeminšestdesetletni soustanovitelj Skupnosti sv. Egidija bo nasledil petinsedemdesetletnega kardinala Ennia Antonellija, katerega odstop s položaja je papež sprejel pred kratkim.

Za podpredsednika Papeške komisije ‘Ecclesia Dei’ je Benedikt XVI. imenoval ameriškega Italijana, oseminšestdesetletnega Josepha Augustina Di Noio, ki je doslej opravljal naloge tajnika Kongregacije za bogoslužja in zakramente. Na tem položaju ga je nasledil nadškof Arthur Roche. Papeška komisija ‘Ecclesia Dei’ je pristojna za stike Vatikana z lefebvrijansko bratovščino sv. Pija X.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh