Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. imenoval novega nuncija na Hrvaškem

Objava: 22. 05. 2012 / 07:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. imenoval novega nuncija na Hrvaškem

Papeža bo na Hrvaškem odslej zastopal enainšestdesetletni nadškof Alessandro D'Errico, dosedanji apostolski nuncij v Bosni in Hercegovini ter Črni gori.

Papeža bo na Hrvaškem odslej zastopal enainšestdesetletni nadškof Alessandro D'Errico, dosedanji apostolski nuncij v Bosni in Hercegovini ter Črni gori, sicer pa naslovni škof v italijanskem mestu Carini. Benedikt XVI. je nadškofa D'Errica včeraj imenoval za naslednika nuncija nadškofa Maria Roberta Cassarija, ki je v začetku leta prevzel vatikansko zastopstvo za južno Afriko (Južnoafriško republiko, Bocvano, Namibijo in Svaziland). Na Hrvaškem je izmed 4,4 milijona prebivalcev več kot 3,9 milijona katoličanov. Nekaj več kot 190.000 jih pripada srbski pravoslavni Cerkvi.

Nadškof D'Errico prihaja iz južne Italije. Kot je poročal Radio Vatikan, je bil rojen leta 1950 blizu Neaplja. Duhovniško posvečenje je prejel leta 1974. Doktoriral je iz filozofije in leta 1977 vstopil v diplomatsko službo Svetega sedeža. Služboval je na nunciaturah na Tajskem, v Braziliji, Grčiji, Italiji in na Poljskem. Za apostolskega nuncija v Bosni in Hercegovini je bil imenovan leta 2005, leta 2010 pa še za nuncija v Črni gori.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh