Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. imenoval novega tajnika Kongregacije za škofe

Objava: 12. 01. 2012 / 09:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. imenoval novega tajnika Kongregacije za škofe

Nadškof Lorenzo Baldisseri bo nasledil bodočega kardinala Manuela Monteiro de Castra.

Papež Benedikt XVI. je enainsedemdesetletnega nadškofa Lorenza Baldisserija, doslej papeževega veleposlanika v Braziliji, imenoval za novega tajnika vatikanske Kongregacije za škofe, so včeraj sporočili iz Vatikana. Italijan bo na tem položaju nasledil triinsedemdesetletnega Portugalca Manuela Monteiro de Castra, ki je bil minuli teden imenovan za velikega penitenciarija na vrhu Apostolske penitenciarije, enem izmed treh vrhovnih sodišč katoliške Cerkve. Castro bo 18. februarja letos prejel tudi kardinalski naslov.

Baldisseri je od leta 2002 Sveti sedež zastopal v Braziliji, deželi z največjim številom katoličanov. Med prejšnje postaje njegove diplomatske poti sodijo Haiti, Paragvaj in Indija. Preden je vstopil v službo Svetega sedeža, je Baldisseri, ki prihaja iz Toskane, v Berlinu zaključil študij za koncertnega pianista. Poleti 2007 je v letni papeški rezidenci v Castelgandolfu priredil zasebni koncert za papeža Benedikta XVI.

Kot tajnik bo Baldisseri v hierarhiji vplivne škofovske kongregacije na drugem mestu, za njenim prefektom kardinalom Marcom Ouelletom. Omenjena kongregacija med drugim zadolžena, da poskrbi za okoli dve tretjini ustreznih kandidatov za nova škofovska imenovanja. V njeni pristojnosti niso le škofje v misijonskih deželah in v katoliških Cerkvah vzhodnega obreda.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh