Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. in Brown o pomoči manj razvitim državam

Objava: 19. 02. 2009 / 13:42
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. in Brown o pomoči manj razvitim državam

Papež Benedikt XVI. in britanski premier Gordon Brown sta danes v Vatikanu govorila predvsem o svetovni finančni krizi ter se zavzela za pomoč manj razvitim državam, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža, poročilo pa povzema STA. Sogovornika sta se med drugim zavzela tudi za spodbujanje človekoljubnih projektov, trajnostni razvoj in varovanje okolja.

Benedikt XVI. in Brown sta govorila tudi o razmerah na Bližnjem vzhodu. Izrazila sta upanje, da bi se mednarodna skupnost ponovno obvezala za ureditev sporov na tem območju. Na koncu krajšega pogovora sta se papež in britanski premier dotaknila še nekaterih obojestranskih tem, predvsem delovanja katoliške skupnosti v Veliki Britaniji.

Brown, ki ga je spremljala soproga, se je kasneje sestal še s papeževim državnim tajnikom Tarcisijem Bertonejem in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami Dominiquom Mambertijem.

Že pred Brownovim prihodom v Italijo in Vatikan je vatikanski dnevnik L'Osservatore Romano objavil njegov prispevek o gospodarski krizi, v katerem se je premier zavzel za večjo zavzetost mednarodne skupnosti v boju proti revščini. Spomnil je tudi na skupni dobrodelni projekt Velike Britanije in Svetega sedeža za cepljenje otrok v državah v razvoju, s pomočjo katerega je bilo zbranih 1,6 milijarde dolarjev. Kot je zapisal Brown, je s temi sredstvi cepljenje med letoma 2006 in 2015 zagotovljeno 500 milijonom otrokom.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh