Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. moli za uspeh SDM

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 07. 2013 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benedikt XVI. moli za uspeh SDM

Benedikt XVI. moli za uspeh SDM

Za uspeh velike prireditve je v rimski baziliki Marije Snežne molil tudi papež Frančišek.

Minuli konec tedna, tik pred svojim potovanjem v Brazilijo, je papež Frančišek obiskal svojega predhodnika Benedikta XVI. Med polurnim obiskom v domovanju upokojenega papeža v vatikanskem samostanu Mater Ecclesiae je Frančišek Benedikta XVI. prosil, naj v tednu svetovnega dne mladih v Riu de Janeiru 'v duhu in molitvi spremlja' to veliko srečanje katoliške mladine, kot so sporočili iz Vatikana. Frančišek je svojemu predhodniku izročil program svojega potovanja in spominski medaljon.

Benedikt XVI. je zagotovil svojo molitev in duhovno bližino vsem udeležencem svetovnega dne mladih v Braziliji in obenem spomnil na 'intenzivne in čudovite izkušnje', ki jih je doživel v času svojega pontifikata na svetovnih srečanjih katoliške mladine v Kölnu, Sydneyu in Madridu. Srečanje v Riu, ki se pričenja jutri, je razglasil še sam, kot papež Benedikt XVI.

Pred odhodom v Brazilijo pa je papež Frančišek obiskal tudi rimsko baziliko Marije Snežne, kjer je pol ure preživel v tihi molitvi pred tamkajšnjo Marijino podobo in božjo Mater prosil za zaščito na poti. Ob koncu molitve je prižgal svečo z logotipom svetovnega dne mladih in ob Marijini podobi položil venec rož. Nadžupnik omenjene bazilike, kardinal Santos Abril y Castello, je papeža pozdravil s kratkim nagovorom ob glavnem oltarju.

Največje Marijino svetišče v Rimu je bilo po navedbah iz Vatikana tudi v času papeževega obiska odprto za obiskovalce. Frančišek je z nekaterimi izmed njih na kratko spregovoril in jih prosil, naj njegovo potovanje spremljajo 'z molitvijo, zaupanjem in pokoro'. Sveti oče je baziliko Marije Snežne obiskal že prvi dan po svoji izvolitvi. Tudi takrat je, tako kot tokrat, vanjo vstopil skozi stranski vhod v bližini zakristije.

Vir: Kathpress

Foto: splet


Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh