Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI.: Naša vera naj ne temelji na nadnaravnih čudežih

Objava: 20. 08. 2012 / 09:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI.: Naša vera naj ne temelji na nadnaravnih čudežih

Po besedah svetega očeta je Jezus v svojem govoru potrdil, kako je bil poslan zato, da daruje svoje življenje.

Papež Benedikt XVI. ne odobrava človekove usmerjenosti v nadnaravne pojave in čudeže kot podpore pri verovanju. Dejanski čudež vere je, da je Bog postal človek, je sveti oče dejal v svojem včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na dvorišču svoje letne rezidence v Castel Gandolfu. Pri tem je podal Jezusov zgled, ki je svojim učencem po pomnožitvi kruha ob Genezareškem jezeru pojasnil, da v središče svoje vere ne smejo postavljati čudežev v ožjem pomenu, torej dejanske pomnožitve kruha.

Evangeliji poročajo, da se je zaradi Jezusovih dejanj nasitilo pet tisoč ljudi, ki so mu ob jezeru prisluhnili, čeprav je bilo sprva na voljo le pet hlebov kruha in dve ribi. Čudežna pomnožitev kruha le dokazuje, da se je Bog učlovečil, je poudaril Benedikt XVI. v svojem nagovoru. Sporočilo tega je, da je Bog potem, ko je v puščavi nahranil Izraelce, ljudem poslal svojega sina kot ‘kruh večnega življenja’.

Številni Jezusovi učenci, ki so bili navdušeni nad njegovimi čudeži, so bili razočarani nad njegovimi besedami in so se kasneje odvrnili od njega, je še pojasnil papež. Pričakovali so namreč zmagoslavni Jezusov prihod v Jeruzalem in njegovo razglasitev za izraelskega kralja. Namesto tega pa jim je Jezus pojasnil, da se bo sam žrtvova za ta svet kot ‘kruh življenja’.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh