Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. novim kardinalom podelil zadolžitve v Vatikanu

Objava: 23. 04. 2012 / 08:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. novim kardinalom podelil zadolžitve v Vatikanu

Kardinali bodo sodelovali v različnih kongregacijah in papeških svetih.

Papež je devetnajstim kardinalom, ki so častni naziv prejeli na zadnjem konzistoriju 18. februarja letos in še niso presegli starostne meje osemdesetih let, podelil zadolžitve v Vatikanu. Praški nadškof kardinal Dominik Duka je tako po novem član Kongregacije za redovništvo in sveta Pravičnost in mir. Novi berlinski kardinal Rainer Maria Woelki bo dejaven v Kongregaciji za katoliško vzgojo in v Papeškem svetu za spodbujanje edinosti med kristjani.

Nizozemskega kardinala Willema Jacobusa Eijka je sveti oče imenoval za člana Kongregacij za duhovnike in za katoliško vzgojo. Newyorški nadškof kardinal Timothy Dolan je odslej član Kongregacije za orientalske Cerkve ter Papeških svetov za sredstva družbenega obveščanja in spodbujanje nove evangelizacije.

Kongregaciji za nauk vere odslej pripadajo prav tako v februarju v kardinalski zbor imenovani vodja vatikanske Kongregacije za misijone, Fernando Filoni, predsednik Papeškega sveta za razlago zakonskih besedil, Francesco Coccopalmerio, ter veliki nadškof indijske sirsko-malabarske Cerkve, kardinal George Alencherry.

Milanski nadškof kardinal Angelo Scuola in nadškof ameriške prestolnice Washington, kardinal Donald William Wuerl, sta po novem prav tako člana vatikanske Kongregacije za nauk vere.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh