Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. o svojem odstopu: »Bog mi je tako naročil«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 08. 2013 / 06:54
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benedikt XVI. o svojem odstopu: »Bog mi je tako naročil«

Benedikt XVI. o svojem odstopu: »Bog mi je tako naročil«

'Karizma' papeža Frančiška je znamenje, da je bil njegov odstop Božja volja, naj bi upokojeni papež pojasnil neznanemu obiskovalcu.

Upokojeni papež Benedikt XVI. je v osebnem pogovoru prvič spregovoril o ozadju svojega odstopa pred šestimi meseci. »Bog mi je tako naročil«, so pri španski različici informacijske agencije 'Zenit' navedli besede nekega neimenovanega obiskovalca Benedikta XVI. Nekdanji papež biva v samostanu 'Mater Ecclesiae' v Vatikanskih vrtovih, kjer občasno sprejme kakšnega obiskovalca, ob teh redkih priložnostih pa doslej v javnosti nikoli niso bile objavljene vsebine pogovorov.

Ob tem Božjem naročilu ni šlo za prikazovanje ali kakšen podoben pojav, naj bi anonimni vir nadaljeval s pojasnilom Benedikta XVI. Bila je neke vrste 'mistična izkušnja', ko je Bog 'v njegovem srcu oblikoval absolutno željo', naj z Njim ostane v osebni molitvi. Njegov odstop, ki ga je Benedikt XVI. napovedal 11. februarja letos in je bil deležen precejšnje pozornosti, torej ni beg pred svetom, pač pa 'beg k Bogu in življenju v Njegovi ljubezni'.

'Mistična izkušnja' se v mesecih po odstopu še kar nadaljuje. Bolj ko opazuje 'karizmo' svojega naslednika, tem bolje razume, da je bila njegova odločitev tudi Božja volja, naj bi po navedbah informacijske agencije Zenit dejal Benedikt XVI.Papež Frančišek je svojega predhodnika že pred časom povabil, naj vroče poletne mesece preživi v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu, saj je sam zaradi delovnih obveznosti raje ostal v Vatikanu. Benedikt je njegovo ponudbo prijazno zavrnil, saj je želel ostati v varnem zavetju svojega samostana. V rezidenco ob Albanskem jezeru se je odpravil le na triurni obisk minulo nedeljo. Po sprehodu v tamkajšnjih vrtovih, molitvi rožnega venca in obisku klavirskega koncerta se je v večernih urah vrnil v Vatikan.


Vir: Kathpress

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh