Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. obiskal brata na rimski kliniki Gemelli

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 01. 2014 / 11:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. obiskal brata na rimski kliniki Gemelli

Georga Ratzingerja so v bolnico odpeljali zaradi oslabelega srca.

Upokojeni papež Benedikt XVI. je v bolnišnici obiskal svojega brata Georga. Kot so potrdili iz Vatikana, je Benedikt XVI. v petek zapustil svoje bivališče v nekdanjem vatikanskem samostanu Mater Ecclesiae in se odpravil na obisk v rimsko kliniko Gemelli k svojemu 89-letnemu bratu. Nekaj več kot uro kasneje se je vrnil v Vatikan.

Po navedbah italijanskih medijev se je po končanem obisku na kratko pogovoril z lečečimi zdravniki, vatikanski tiskovni predstavnik p. Lombardi pa je pojasnil, da je bil to povsem zaseben obisk upokojenega papeža.

Italijanski mediji so poročali, da so Georga Ratzingerja minuli četrtek sprejeli v bolnišnico zaradi rahle oslabelosti srčne mišice, vendar je kliniko že v soboto zapustil.

Nekdanji stolni kapelnik iz Regensburga je ob božiču pripotoval v Rim, da bi praznike preživel z bratom Josephom v njegovi rezidenci. Georgu Ratzingerju, ki bo 15. januarja obhajal 90. rojstni dan, so leta 2005 na kliniki Gemelli vstavili srčni spodbujevalnik.

Benedikt XVI. je tako po upokojitvi drugič zapustil svojo rezidenco v Vatikanu. Avgusta lani je za nekaj ur odpotoval v papeško letno rezidenco v Castel Gandolfu, kjer je prisluhnil koncertu klasične glasbe.




Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh