Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. potuje v Libanon

Objava: 11. 04. 2012 / 06:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. potuje v Libanon

Sveti oče bo tamkajšnjim škofom predstavil zaključni dokument škofovske sinode za Bližnji vzhod, ki je na temo “Katoliška Cerkev na Bližnjem Vzhodu: občestvo in pričevanje” v Vatikanu zasedala med 10. in 24. oktobrom 2010.

Papež Benedikt XVI. bo med 14. in 16. septembrom letos obiskal Libanon, sta naznanila predsedstvo libanonske republike in libanonska škofovska katoliška komisija za sredstva družbenega obveščanja. Povod za papeževo štiriindvajseto inozemsko potovanje je predstavitev zaključnega dokumenta posebne škofovske sinode za Bližnji vzhod, ki je v Vatikanu zasedala leta 2010. Sveti oče se bo ob tej priložnosti sestal s tamkajšnjimi verskimi in političnimi voditelji, v Bejrutu obhajal slovesno bogoslužje in se srečal z libanonsko mladino, kot so sporočili z vatikanskega tiskovnega urada.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je priprave na papežev obisk Libanona potrdil že v letošnjem februarju. Posebna škofovska sinoda za Bližnji vzhod je na temo “Katoliška Cerkev na Bližnjem Vzhodu: občestvo in pričevanje” v Vatikanu zasedala med 10. in 24. oktobrom 2010. Zaključni dokument oz. Posinodalna apostolska spodbuda vsebuje smernice za delovanje katoliške Cerkve na Bližnjem vzhodu v prihodnjih letih.

Po doslej še nepotrjenem programu naj bi svetega očeta 14. septembra letos slovesno sprejeli v baziliki sv. Pavla v Harissi pri Jouniehu, dvajset kilometrov severno od Bejruta. 16. septembra naj bi sledila slovesna izročitev Posinodalne apostolske spodbude za Bližnji vzhod. Libanon je edina država na Bližnjem vzhodu, v kateri kristjani zaradi visokega deleža med prebivalstvom igrajo dokaj pomembno vlogo tudi v političnem življenju.

To bo drugi obisk papeža Benedikta XVI. na tem območju. Sveti oče je je maja 2009 obiskal Jordanijo, Izrael in palestinska ozemlja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh