Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. s številnimi projekti na poti v Castelgandolfo

Objava: 07. 07. 2011 / 10:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. s številnimi projekti na poti v Castelgandolfo

Cel mesec julij brez terminov za javnost.

Nekaj dni prej kot običajno v preteklih letih se papež Benedikt XVI. letos odpravlja na zasluženi letni oddih. Danes se sveti oče in njegovo 'gospodinjstvo' ter nekaj oddelkov švicarskih gardistov in vatikanske policije iz Apostolske palače selijo v petindvajset kilometrov oddaljeni Castelgansdolfo. Mestece v Albanskem gričevju po izročilu velja za letno papeško rezidenco.

Benedikt XVI. svoj letošnji dopust malce predčasno začenja tudi zato, ker bo njegov počitek prekinjen zaradi svetovnega dneva mladih v Madridu, ki se ga bo štiriinosemdesetletni papež udeležil med 18. in 21. avgustom letos.

Zaradi obiska v Madridu in zaradi novega knjižnega projekta se sveti oče letos odpoveduje tradicionalnem dopustu v italijanskih Alpah, zato je prijazno odklonil povabila iz doline Aoste ter z Južne Tirolske, kjer je v preteklih letih izmenično preživljal del svojega letnega oddiha. Namesto gorskih počitnic si želi 'profesor papež' zaključiti tretji in zadnji del svojega knjižnega projekta o Jezusu, zvezek o Jezusovem otroštvu. Delovni pogoji za literarno ustvarjanje so v Castelgandolfu ugodnejši, saj so knjige, dokumenti in zapisi iz njegove zasebne vatikanske delovne sobe v primeru potrebe hitreje dosegljivi.

Cel mesec julij papež ne bo imel terminov za javnost, v tem času so odpovedane celo redne sredine avdience. Benedikt XVI. pa bo med svojim oddihom vendarle sprejel kakšnega državnika, če bo le-ta prosil za nujno avdienco. V prvi vrsti je mesec julij sicer namenjen počitku, ki ga sveti oče po napornih mesecih s številnimi zahtevnimi nalogami nujno potrebuje. Zgolj v zadnjih dveh mesecih je papež obhajal slovesnosti ob razglasitvi Janeza Pavla II. za blaženega, obiskal je Benetke, Hrvaško in San Marino. Svoj biserni mašniški jubilej v minulem tednu pa si je Benedikt XVI. želel praznovati brez nepotrebnih izdatkov.

V začetku avgusta Benedikt XVI. znova prevzema več javnih obveznosti, mednje sodi tudi slovesno maševanje v Castelgandolfu na praznik Marijinega vnebovzetja. Deset dni za tem se v papeški letni rezidenci sestane Ratzingerjev študijski krožek, ki bo v letošnjem letu razpravljal o novi evangelizaciji. Med letošnjimi gostujočimi predavatelji sta strokovnjakinja za filozofijo religije prof. Gerl-Falkovitzeva in vodja dunajske 'Akademije za evangelizacijo' Otto
Neubauer. 28. avgusta, drugi dan srečanja, se bo kot običajno razprave udeležil tudi papež osebno.

Sicer pa bo Benedikt XVI. svoj oddih izkoristil za priprave na naloge, ki ga čakajo v jeseni, predvsem uradni državniški obisk domovine Nemčije. Papež bo s svojimi sodelavci pripravljal govore in pridige, ki jih bo predstavil v Berlinu, Erfurtu in Freiburgu. Oktobra sledi mirovno molitveno srečanje v Assisiju, na katerega sveti oče vabi svetovne verske voditelje in vse ljudi dobre volje.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh