Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. se je razveselil telegrama kardinalov

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 03. 2013 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. se je razveselil telegrama kardinalov

Nekdanji papež po prostovoljnem odstopu s položaja poglavarja katoliške Cerkve trenutno biva v letni papeški rezidenci v Castel Gandolfu.

Upokojeni papež Benedikt XVI. se je po navedbah iz Vatikana zelo razveselil zahvalnega pisma kardinalskega kolegija. Petinosemdesetletni nekdanji cerkveni poglavar je izrazil hvaležnost za telegram, ki so mu ga kardinali poslali minuli torek, kot je za italijansko radijsko postajo Radio 1 pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Pismo je bilo sicer kratko in preprosto, kljub temu pa kaže na 'duhovno prisotnost', ki jo nekdanji papež še vedno premore v katoliški Cerkvi. Posebej ljubeče so se Benedikta XVI. spomnili kardinali, ki so trenutno zbrani v Rimu na pripravah na bližajoči se konklave.

P. Lombardi je spomnil, da je večino papeških volilcev na ta položaj imenoval prav Benedikt XVI. Zdaj pa jih v konklavu čaka ena njihovih najpomembnejših nalog. V telegramu, ki ga je v imenu celotnega kardinalskega kolegija podpisal kardinal dekan Angelo Sodano, so se kardinali Benediktu XVI. zahvalili za 'neutrudno delo v Gospodovem vinogradu'. Benedikt XVI. je po njihovih besedah 'z veliko pastoralno vnemo deloval v blagor vesoljne Cerkve'. »Člani kardinalskega kolegija in vesoljna sveta Cerkev se zanašamo na Vaše molitve«, so zaključne besede telegrama. Nekdanji papež po prostovoljnem odstopu s položaja poglavarja katoliške Cerkve trenutno biva v letni papeški rezidenci v Castel Gandolfu.

Italijanska revija 'Chi' pa je medtem že objavila fotografijo, ki prikazuje Benedikta XVI. na sprehodu z njegovim osebnim tajnikom, nadškofom Georgom Gänsweinom, v vrtovih letne rezidence.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh