Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. se je sestal s Fidelom Castrom

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 29. 03. 2012 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. se je sestal s Fidelom Castrom

Sveti oče se je z nekdanjim kubanskim predsednikom v prostorih nunciature zadržal v polurnem pogovoru.

Papež Benedikt XVI. se je včeraj popoldne sestal z voditeljem kubanske revolucije Fidelom Castrom, je v izjavi za javnost potrdil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

Do okoli polurnega srečanja je prišlo na Apostolski nunciaturi, kjer je papež bival v času svojega tridnevnega obiska na Kubi, in sicer po končanem slovesnem bogoslužju na Trgu revolucije v kubanski prestolnici.

Fidel Castro, ki bo v letošnjem avgustu dopolnil šestinosemdeset let, se je z nekdanjim papežem Janezom Pavlom II. sestal dvakrat: leta 1996 med svojim obiskom v Vatikanu in dve leti kasneje, ko je poljski papež obiskal Kubo.

Voditelj kubanske revolucije je izrazil željo, da bi se sestal tudi z Benediktom XVI. in je svetega očeta prosil, naj mu posveti nekaj minut svojega časa. Fidel Castro je srečanje, ki ni bilo del uradnega programa, napovedal tik pred zdajci. Po srečanju svojega brata Raula s papežem je petinosemdesetletni Fidel minuli torek zvečer izjavil, da bi ‘v sredo z veseljem pozdravil Njegovo Ekscelenco papeža Benedikta XVI.’.

Med obiskom prvega papeža na Kubi leta 1998 se je takratni predsednik Fidel Castro z Janezom Pavlom II. petdeset minut pogovarjal na štiri oči. Zahvaljujoč odličnemu poznavanju španščine nekdanjega papeža prevajalci niso bili potrebni. Vsebina pogovora nikoli ni bila razkrita. Janez Pavel II. se je takrat srečal še s štirimi Castrovimi sorojenci, med njimi tudi z današnjim predsednikom Raulom. Obe sestri, ki sta bili prisotni na srečanju, Augustina in pred štirimi tedni preminula Angela, sta oz. sta bili po navedbah tamkajšnjih medijev verni katoličanki.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh