Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. sprejel prejemnike Ratzingerjeve nagrade

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 11. 2021 / 17:25
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 06:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benedikt XVI. sprejel prejemnike Ratzingerjeve nagrade
Upokojeni papež je svojim obiskovalcem ob slovesu podaril papeški medaljon in rožni venec FOTO: Vatican Media

Benedikt XVI. sprejel prejemnike Ratzingerjeve nagrade

Upokojeni papež Benedikt XVI. je po včerajšnji slovesni podelitvi v zasebno avdienco sprejel letošnja in lanska prejemnika Ratzingerjevih nagrad.

Štirje nagrajenci, iz Nemčije, Francije in Avstralije, so 94-letnega cerkvenega dostojanstvenika skupaj s predsednikom vatikanske Fundacije Joseph Ratzinger–Benedikt XVI., Federicom Lombardijem, včeraj popoldne obiskali v samostanu Mater Ecclesiae v Vatikanskih vrtovih.

Prisrčno srečanje je trajalo približno eno uro, gostitelj pa se je s svojimi obiskovalci živahno pogovarjal o njihovem delu, skupaj z njimi molil ter jim ob slovesu podaril papeški medaljon in rožni venec.

Benedikt XVI. se je s svojimi obiskovalci živahno pogovarjal o njihovem delu in skupaj z njimi molil.

Papež Frančišek je na včerajšnji slovesnosti podelil Ratzingerjeve nagrade ali »Nobelove nagrade za teologijo« letošnjima in lanskima prejemnikoma. Letos sta nagrado dobila Nemca, filozofinja Hanna-Barbara Gerl-Falkovitz in teolog Ludger Schwienhorst-Schönberger, lani pa francoski filozof Jean-Luc Marion in avstralska teologinja Tracey Rowland.

Papež se je v nagovoru iskreno zahvalil svojemu predhodniku ne le za »globino misli in spisov«, temveč tudi za »delo, ki ga posamezniki pogosto več let velikodušno in s strastjo vlagajo, da bi obogatili ogromno človeško in duhovno dediščino«. Pontifikat Benedikta XVI. sta po besedah papeža Frančiška »zaznamovala jasen nauk in brezhibna ljubezen do Resnice«.

Nalaganje
Nazaj na vrh