Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. svari pred ozračjem obrekovanja

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 13. 06. 2012 / 11:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. svari pred ozračjem obrekovanja

‘Laž je predstavljena v preobleki resnice in informacij’.

Papež Benedikt XVI. je vernike posvaril pred ozračjem obrekovanja in razkroja v Cerkvi in družbi. “Recimo ‘ne’ kulturi, v kateri nekaj šteje le senzacija, ne pa resnica”, je sveti oče poudaril ob zaključku pastoralnega leta v rimski škofiji v lateranski baziliki. S poudarkom se je obrnil proti ‘kulturi, ki ne išče nič dobrega’, pač pa se ‘predstavlja kot laž, preoblečena v resnico in informacijo’. To povzroča zmedo in prinaša uničenje.

Benedikt XVI. je vernike pozval, naj se ‘umaknejo in osvobodijo’ pred duhovnim ozračjem, v katerem nekaj velja le materialna blaginja in ki taji obstoj Boga. Cerkev se proti temu ‘gospodovanju zla’ in ‘razkazovanju hudiča’ bori z zakramentom svetega krsta in z vstopanjem v skupnost s Kristusom.

Tudi tokrat se papež ni izrecno dotaknil trenutno aktualne razprave o kraji njegovih zaupnih dokumentov. Nagovor v lateranski baziliki je pripravil ob konferenci na temo svetega krsta. Navzočim je pojasnil bogastvo krsta kot Božjega daru, ki iz nas dela brate in sestre ter obenem predstavlja prvo stopnjo vstajenja.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh