Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI.: Usmiljenje in sv. Janez Pavel II.

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 15. 05. 2020 / 15:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2020 / 07:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI.: Usmiljenje in sv. Janez Pavel II.

Upokojeni papež o pomenu usmiljenja v nauku svojega predhodnika.

Foto: arhiv Družine

Danes praznujemo 100. obletnico rojstva sv. papeža Janeza Pavla II. Posebej slovesno je v teh dneh na Poljskem, kjer že več dni obhajajo veliki jubilej znamenitega rojaka. Kot poroča Radio Vatikan, se je svojega predhodnika na papeškem položaju ob tej priložnosti s posebnim pismom poljskim škofom spomnil tudi upokojeni papež Benedikt XVI., v njem pa je spregovoril o pomenu usmiljenja v nauku Janeza Pavla II.

»Celotno papeževo življenje je bilo osredinjeno na to, da bi subjektivno sprejel za svoje objektivno središče krščanske vere – nauk o zveličanju – ter dopustil drugim, da bi ga sprejeli. Zahvaljujoč vstalemu Kristusu je Božje usmiljenje za vse in vsi morajo vedeti, da se bo na koncu Božje usmiljenje izkazalo za močnejše od naše šibkosti.

Tukaj moramo najti notranjo enost med sporočilom Janeza Pavla II. in temeljnimi namerami papeža Frančiška: nasprotno temu, kar se včasih govori, Janez Pavel II. ni moralni rigorist. S tem, ko kaže, kako bistvenega pomena je Božje usmiljenje, nam daje priložnost, da sprejmemo moralne zahteve, ki so postavljene pred človeka, kljub temu, da je ne bomo mogli nikoli v polnosti izkoristiti. Naša moralna prizadevanja se začenjajo v luči Božjega usmiljenja, ki se razodeva kot moč, ki ozdravlja našo šibkost.«

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh