Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI: Vero izpričujmo pogumno in samozavestno

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 02. 2013 / 11:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI: Vero izpričujmo pogumno in samozavestno

Sveti oče je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja izrekel pozdrave in blagoslov ob današnjem svetovnem dnevu bolnikov ter voščil ob kitajskem novem letu.

Papež Benedikt XVI. je kristjane v okviru včerajšnje molitve angelovega češčenja pozval, naj 'pogumno, samozavestno in z zanosom' izpričujejo krščansko vero. Neuspehi in težave nam ne smejo odvzeti poguma, je sveti oče dejal v svojem nagovoru med opoldansko molitvijo na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Ob tem se je skliceval na včerajšnji evangelij o apostolih, ki so 'pustili vse in šli za Jezusom'. Jezus pri tem ni bil toliko pozoren na usposobljenost svojih učencev, pač pa ga je bolj zanimala njihova vera, je poudaril papež v svojem nagovoru.

Človek ni pobudnik lastnega poklica, je sveti oče dejal vernikom, ki so se v sončnem, vendar ledeno mrzlem zimskem vremenu zbrali na osrednjem vatikanskem trgu. Bolj gre za to, da se odzovemo na Božjo ponudbo, je poudaril Benedikt XVI. in se pri tem posebej ozrl po vseh zbranih duhovnikih, redovnikih in redovnicah. Človekove slabosti ne smejo biti razlog za strah. Če nas Bog kliče, potrebujemo zgolj zaupanje v Njegovo moč, ki najbolj deluje po človekovi revščini in šibkosti. »Nenehno moramo zaupati v moč Njegovega sočutja, ki nas preobraža in prenavlja«, je dejal papež.

Poseben pozdrav je sveti oče namenil udeležencem današnjega 21. svetovnega dne bolnikov in invalidov v bavarskem Altöttingu. Ob tej priložnosti je z vsemi bolniki posebej povezan v molitvi in duhovni naklonjenosti, kot je dejal med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja. Kot posebnega odposlanca na današnji slovesnosti na Bavarskem je Benedikt XVI. imenoval poljskega nadškofa Zygmunta Zimowskega, predsednika Papeškega sveta za pastoralo bolnikov in invalidov. Svetišče v Altöttingu je papežu osebno še posebej pri srcu, kot je pojasnil zbranim vernikom na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Poleg tega pa je Benedikt XVI. ljudstvom v Vzhodni Aziji ob praznovanju novega leta zaželel miru, razumevanja in hvaležnosti do vseh nebeških darov. Te splošne vrednote so pogoj za izgradnjo družin, družbe in narodov, je pojasnil sveti oče. »Upam, da sa bodo nekoč slehernemu narodu izpolnila pričakovanja po srečnem in zadovoljnem življenju«, je dejal poglavar katoliške Cerkve. Posebne pozdrave je Benedikt XVI. namenil katoličanom na Daljnem Vzhodu, da bi v letu vere dopustili, naj jih vodi in usmerja Kristusova modrost. Po luninem koledarju so novo leto včeraj md drugim obhajali na Kitajskem, v Vietnamu, Severni Koreji in Indoneziji.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh