Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. zahteva zaščito življenja na vseh stopnjah človeškega obstoja

Objava: 06. 02. 2012 / 10:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. zahteva zaščito življenja na vseh stopnjah človeškega obstoja

Ob Dnevu za življenje, ki so ga včeraj obhajali v Italiji, je sveti oče v nagovoru pred opoldansko molitvijo pozval mlade, naj bodo odprti za sprejemanje in služenje življenju.

Papež Benedikt XVI. je ob Dnevu za življenje, ki so ga včeraj obhajali v Italiji, ponovno poudaril svojo podporo življenju, ki mora po njegovem mnenju veljati porajajočemu se življenju in kasneje vsem nadaljnim stopnjam človeškega obstoja. Sveti oče je v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu mlade pozval, naj bodo odprti za sprejemanje in služenje življenju.

V snegu in neobičajnem mrazu se je molitve angelovega češčenja kljub temu udeležilo več tisoč vernikov. Benedikt XVI. se je na oknu svojega domovanja pojavil v toplem belem zimskem plašču in od tam na kratko nagovoril zbrane romarje.

Kot poroča Radio Vatikan, je papež spregovoril tudi o pomenu včerajšnjega evangelija, kjer je jasno, da Jezus ne ozdravlja samo telesnih bolezni temveč tudi globine človeškega srca. Vsi štirje evangelisti so soglasni, da je osvoboditev od bolezni in slabosti vseh vrst skupaj s poučevanjem Jezusova osnovna dejavnost med njegovim javnim življenjem. Bolezni so namreč znamenje delovanja Zla v svetu in v človeku, medtem ko ozdravljanja dokazujejo, da se je Božje kraljestvo, Bog sam, približal. Jezus Kristus je namreč prišel, da bi v sami korenini premagal Zlo. Ozdravljanja že v naprej kažejo na njegovo zmago, ki jo je dosegel s smrtjo in vstajenjem.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh