Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Benediktu XVI. gre dobro«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 02. 2015 / 11:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Benediktu XVI. gre dobro«

Po besedah nadškofa Gänsweina upokojeni papež spet pogosto igra klavir, predvsem Mozarta.

Benediktu XVI. gre dve leti po odstopu s papeškega položaja po besedah nadškofa Georga Gänsweina »njegovi starosti primerno dobro«. O zdravstvenem stanju upokojenega papeža se pogosto širijo zlonamerne govorice, je nadškof Gänswein dejal v pogovoru za italijanski časnik Corriere della Sera, ob tem pa pojasnil: »Benedikt XVI. je star skoraj 88 let in kot je običajno za njegovo starost, ima občasno težave z nogami. To je vse.« Njegova glava še »izvrstno deluje«, njegov spomin je odličen. V zadnjem času Benedikt XVI. spet vse pogosteje igra klavir, predvsem Mozartova dela.



Benedikt XVI. se je po odstopu februarja 2013 umaknil v preurejen samostan v vatikanskih vrtovih. Nadškof Gänswein kot prefekt papeške hiše »služi« tudi papežu Frančišku.

Po nadškofovih besedah ima Benedikt XVI. natančno urejen dnevni program: dan začne četrt ure pred osmo zjutraj s sveto mašo. Po kratkem zajtrku dopoldne preživi v molitvi, ob knjigi, študiju ali urejanju svoje korespondence. »Občasno« sprejema tudi goste. Okoli poldruge ure z nadškofom Gänsweinom običajno kosita, nato pa se upokojeni papež malce sprehodi po samostanski terasi. Četrt čez štiri se odpravi v lurško votlino v vatikanskih vrtovih, kjer moli rožni venec. Nato se posveti molitvi ali pa študiju. Ob pol osmih sledi večerja, nato si ogleda še poročila na italijanski televiziji. Po molitvi v svoji kapeli se upokojeni papež odpravi spat.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh