Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benetke zažarele v rdeči luči

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 11. 2018 / 10:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2018 / 11:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benetke zažarele v rdeči luči

Benetke zažarele v rdeči luči

Akcijo v znamenje podpore preganjanim kristjanom po vsem svetu podpira tudi papež Frančišek.

Sinoči so v znamenje podpore pakistanski katoličanki Asii Bibi in drugim preganjanim kristjanom v rdeči luči zažarele najpomembnejše znamenitosti v Benetkah. Kot je pojasnil tamkajšnji patriarh Francesco Moraglia, se diskriminacija kristjanov redko znajde »v soju žarometov«. V ta namen so torej včeraj osvetlili baročno cerkev Santa Maria della Salute in dele Velikega kanala, most Rialto in druge pomembne spomenike.

Patriarh Moraglia je Bibijevo označil kot »pomembno znamenje in spodbudo za kristjane v drugih državah, naj svojega krščanstva ne živijo 'v copatih in v naslanjaču'«. Verska svoboda je temeljna dobrina, zato je patriarhat tradicionalno škofijsko romanje mladih povezal z akcijo v opomin na preganjane kristjane.

V rdečem kmalu tudi Praga

Prihodnjo sredo, 28. novembra, pa bo v rdečem zažarela tudi Praga, ki se letos prav tako pridružuje pobudi »Red Wednesday« (Rdeča sreda) v podporo preganjanim kristjanom. V akciji sicer že tretje leto sodeluje tudi London, Rim pa se je letos v rdeče odel že 24. februarja.

Vir: Kathpress / Vatican News
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh