Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

[Beremo z Družino] Sedem božjih dotikov

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 22. 06. 2021 / 08:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2021 / 05:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
[Beremo z Družino] Sedem božjih dotikov

[Beremo z Družino] Sedem božjih dotikov

Odlomek iz četrte zgodbe iz Družinine knjige meseca junija je prebrala avtorica Alenka Klemenc.

Sedem božjih dotikov je literarni prvenec Alenke Klemenc. FOTO: zajem zaslona



[BEREMO Z DRUŽINO] najdete na Facebook strani Knjige Druzina.si.

»Sedem izbrancev iz knjige nam pomaga dojeti, da je svetost narejena iz prsti. Postanejo naši sogovorniki in skozi njihovo pripoved sije zagotovilo, da je Božja milost v polni meri pripravljena tudi za nas.« Tako je uršulinka s. Jana Rovtar zapisala ob robu prebrane knjige »Sedem božjih dotikov« avtorice Alenke Klemenc, psihologinje in zakonske in družinske terapevtke z izjemnim čutom za ljudi, kar kaže tudi v svojem literarnem prvencu.

V sedmih novelah o tem, kako naše odločitve na življenjskih prelomnicah postanejo usodne (Priznanje – Zlomljen ponos – Blagoslov – Odločitev – Povezanost – Darovano trpljenje – Lepota), je avtorica orisala ključne trenutke v življenju sedmih ljudi, ki so se odločili za Boga, za dobro, in pozneje postali svetniki. Zgodbe so hkrati prepričljive in navdihujoče, zgodovinske in sodobne.



»Zasnova knjige sega v čas moje bolezni. Zbolela sem za hudo izgorelostjo in doživela adrenalni zlom. To mi je za več mesecev vzelo vse telesne moči in me priklenilo na posteljo. Srečala sem se z izzivom, kako osmisliti dolgotrajno bolezen. Ko bolezen človeka privede na skrajni rob moči, se znajde pred odločitvijo – prepustiti se malodušju in usahniti v objokovanju in trpljenju ali pa vendar poiskati veselje, ustvarjalnost, drugačno rodovitnost. Edino, kar sem takrat lahko gradila, je bila duhovna moč. V tem pa sem potrebovala učitelje, svetovalce, zgled. Zame so to takrat lahko bili le svetniki,« je v pogovoru za Našo družino pojasnila Alenka Klemenc.

Avtorica je prebrala odlomek iz četrte zgodbe z naslovom Odločitev. Knjiga »Sedem božjih dotikov«, ki je izšla pri založbi Družina, je tudi Družinina knjiga meseca junija in zato še do konca meseca na voljo po akcijski ceni 9,90 evra (redna cena je 16,90 €). Kako do knjige, si preberite TUKAJ.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

[Knjiga meseca] Sedem božjih dotikov

[Knjiga meseca] Janez Pavel II., papežev portret

Knjiga meseca aprila: Nebesa (ni)so hec

[Knjiga meseca] Kako biti srečen z 1, 2, 3 … otroki?

Še zadnji izvodi knjige meseca »Nebesa (ni)so hec«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh