Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beremo z Družino: Zgodbe o svetnikih – sv. Valentin [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 02. 2022 / 16:44
Oznake: Knjiga, Svetniki, Mavrica
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.02.2024 / 07:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Beremo z Družino: Zgodbe o svetnikih – sv. Valentin [VIDEO]
Zgodbo sv. Valentina, današnjega godovnjaka, je iz knjige Zgodbe o svetnikih prebrala urednica Mavrice Melita Košir. FOTO: FB Knjige Družina.si.

Beremo z Družino: Zgodbe o svetnikih – sv. Valentin [VIDEO]

Danes, 14. februarja, goduje priljubljeni svetnik sv. Valentin, škof v mestu Terni, ki je pomagal trpečim in v času, ko je cesar razglasil, da je prepovedano biti kristjan, ljudi vodil k Jezusu.

Sv. Valentin je umrl mučeniške smrti leta 269 v Rimu, njegova prepoznavna znamenja so srce, ptice, vrtnice. Je zavetnik ljubezni, zakonskega življenja in srečanj. Več o njegovem življenju in delovanju pa si lahko preberemo v knjigi »Zgodbe o svetnikih« ameriške avtorice Carey Wallace.


Od sv. Avguština do sv. matere Terezije

V knjigi, ki je v slovenskem prevodu Tatjane Šivic lani izšla pri založbi Družina, je najti zelo zanimive zgodbe o 70 najbolj znanih in priljubljenih svetnikih, od sv. Avguština do sv. matere Terezije iz Kalkute, od sv. Frančiška Asiškega do sv. Ivane Orleanske, od sv. Tomaža Akvinskega do sv. Bernardke.

Življenjepisi svetnikov iz knjige »Zgodbe o svetnikih« so urednico Melito Košir tako navdušili, da so našli prostor tudi v vsaki številki revije za otroke Mavrica.

Vse o 70 svetnikih

Pri vsakem svetniku poleg prepričljivega stiliziranega barvnega portreta najdemo njegov datum rojstva in smrti, kraj delovanja, znamenja, godovni dan in podatek, zavetnik koga ali česa je. Zgodbe so kot celota bogata, navdihujoča in navdušujoča zgodovina vere in poguma.

Beremo z Družino najdemo na facebook kanalu Knjige Družina.si.

Bere urednica Mavrice Melita Košir

Iz knjige »Zgodbe o svetnikih« z ilustracijami Nicka Thornborrowa za otroke od 10. leta starosti dalje, ki je kot nalašč za darilo za obhajilo ali birmo, je odlomek o današnjem godovnjaku, sv. Valentinu, prebrala Melita Košir, urednica Mavrice, revije za otroke, ki je prejšnji mesec praznovala okrogli jubilej – 50 let izhajanja.

Knjigo »Zgodbe o svetnikih« lahko po ceni 29,90 € naročite TUKAJ.

Kupi v trgovini

birma
Zgodbe o svetnikih
Za mladino
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh