Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beremo z Družino: Izkušnje skorajšnje smrti [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 10. 2021 / 22:09
Oznake: Knjiga, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2021 / 22:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Beremo z Družino: Izkušnje skorajšnje smrti [VIDEO]
Iz knjige Izkušnje skorajšnje smrti je del uvoda prebral David Ahačič. FOTO: zajem zaslona

Beremo z Družino: Izkušnje skorajšnje smrti [VIDEO]

Na začetku novega stoletja smo in zahodnjaška družba noče več slišati za smrt. Tako daleč gre, da vse v povezavi s smrtjo briše celo v govoru. Že sama beseda je postala tabu; govorimo le, da nekoga »ni več« ali da jih »ni z nami«.

S temi besedami začne doktor Patrick Theillier, veren in predan katoličan, ki dobro pozna nadnaravne pojave in je kot zdravnik pri Medicinskem uradu za čudeže v Lurdu 10 let preučeval človeško nepojasnljiv značaj ozdravitev, do katerih je prišlo na priprošnjo Lurške Matere Božje in so mu bile predložene v pregled, uvod v knjigo »Izkušnje skorajšnje smrti«.


Po drugi strani pa kar koli naredimo, navkljub vsemu napredku medicine in daljšanju življenjske dobe, dobro vemo, da ostajamo umrljivi in da si ne moremo ne zastavljati vprašanja, ki se poraja v srcu vsakega človeka: ali po smrti obstaja še kaj? Ali je smrt res konec življenja? Ali je na koncu življenja resnično smrt? Kako naj vemo, kaj bi nas lahko razsvetlilo?

[BEREMO Z DRUŽINO] najdete na Facebook strani Knjige Druzina.si.

Knjiga, ki je v slovenskem prevodu letos izšla pri založbi Družina, je hkrati tudi Družinina knjiga meseca oktobra. Odlomek iz nje, pravzaprav del njenega uvoda, pa je prebral tudi knjižni urednik David Ahačič.

Knjigo meseca oktobra »Izkušnje skorajšnje smrti« lahko prelistate TUKAJ, naročite pa TUKAJ.

Naj verjamemo v nebesa ali ne, pa nas še vedno preganja isto vprašanje. Globoko v nas vedno klije zrno upanja, da smrt ni končna postaja v našem življenju. In če bi imeli kljub vsemu vsaj droben namig, da je življenje močnejše od smrti, mar ne bi bila to za vsakogar od nas zelo dobra novica?

Kupi v trgovini

Prošnje vernikov - Čas med letom
Liturgične knjige
29,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh