Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga meseca oktobra: Izkušnje skorajšnje smrti

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 10. 2021 / 11:10
Oznake: Knjiga
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2021 / 11:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga meseca oktobra: Izkušnje skorajšnje smrti
Naslovnica knjige meseca oktobra Izkušnje skorajšnje smrti.

Knjiga meseca oktobra: Izkušnje skorajšnje smrti

Ali obstaja življenje po smrti? O tem v pričevanju Patricka Theillierja »Izkušnje skorajšnje smrti«, ki je tudi knjiga meseca oktobra Založbe Družina.

Avtor, dr. Patrick Theillier, veren in predan katoličan, je kot zdravnik pri Medicinskem uradu za čudeže v Lurdu s pomočjo ekip ne nujno vernih zdravnikov desetletje preučeval človeško nepojasnljiv značaj ozdravitev na priprošnjo Lurške Matere Božje, ki so mu jih predložili v pregled. Mnoge od njegovih ugotovitev so Cerkvi omogočile prepoznati resnične čudeže.

Avtor knjige je zdravnik in znanstvenik dr. Patrick Theillier. FOTO: L'Académie pour une Écologie Intégrale

Kdaj je nepojasnjena ozdravitev razglašena za čudež?

Nepojasnjena ozdravitev je razglašena za čudež, kadar kompetentna cerkvena avtoriteta vidi v njej znamenje, ki konkretno kaže na Božjo moč ljubezni v človekovem življenju in hkrati krepi vero krščanskega ljudstva, je med drugim zapisano v predgovoru.

Knjigo meseca oktobra »Izkušnje skorajšnje smrti« lahko prelistate TUKAJ, naročite pa v knjigarnah Založbe Družina (Krekov trg in Štula v Ljubljani, Ajdovščina, Novo mesto, Murska Sobota), telefonsko (01/360-28-28), po e-pošti (narocila@druzina.si) ali pa TUKAJ. Akcijska cena knjige v oktobru je 9,90 €, redna cena pa 19,90 €.

Predgovor škofa Marca Ailleta

»Želim si, da bi to delo lahko doseglo številne ljudi, ki doživljajo enigmo in stisko smrti, in da bi omogočilo vstalemu Jezusu zanje izgovoriti besede, ki jih je nekoč namenil Tomažu: 'Položi svoj prst sem in poglej moje roke! Daj svojo roko in jo položi v mojo stran in ne bodo neveren, ampak veren. /…/ Ker si me videl, veruješ? Blagor tistim, ki niso videli, pa so začeli verovati,'« je knjigi na pot zapisal škof Marc Aillet.

Družinine knjige preteklih mesecev: Zbogom, prostozidarji (september), Božja previdnost (avgust), Smeh je pol zdravja 4 (julij), Sedem božjih dotikov (junij), Janez Pavel II., papežev portret (maj), Nebesa (ni)so hec (april) in Kako biti srečen z 1, 2, 3 … otroki? (marec).

Obsmrtne izkušnje

V zadnjem času se množijo pričevanja ljudi, ki so bili razglašeni za mrtve in so trdili, da so se vrnili iz »veličastnega kraja«. V večini primerov ti ljudje spremenijo svoje doživljanje sedanjega trenutka in se ne bojijo več smrti. V angleščini tovrstno doživetje imenujemo »Near Death Experience (NDE)«, v slovenščini pa obsmrtne izkušnje, ki so zelo nenavadne in zato tudi predmet mnogih znanstvenih raziskav, hkrati pa zbujajo pozornost Cerkve enako kot, denimo, prikazovanja ali čudeži.

Želim si, da bi to delo lahko doseglo številne ljudi, ki doživljajo enigmo in stisko smrti. (škof Marc Aillet)

Kako do knjige po akcijski ceni?

Knjigo meseca oktobra »Izkušnje skorajšnje smrti« lahko prelistate TUKAJ, naročite pa bodisi v knjigarnah Založbe Družina (Krekov trg in Štula v Ljubljani, Ajdovščina, Novo mesto, Murska Sobota), bodisi telefonsko (01/360-28-28), bodisi po e-pošti (narocila@druzina.si) ali pa TUKAJ. Akcijska cena knjige v oktobru je 9,90 €, redna cena pa 19,90 €.

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh