Zapri
Iskanje

Knjiga meseca avgusta: Božja previdnost

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 06. 08. 2021 / 07:20
Oznake: Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.08.2021 / 07:37
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Knjiga meseca avgusta: Božja previdnost

Knjiga meseca avgusta: Božja previdnost
Avtor spremne besede p. Damjan Ristić (desno) in Simon Purger. FOTO: Tatjana Splichal
»Klasik katoliške duhovnosti, kot je ta knjižica, nam lahko pokaže smer, ki je morda še nismo odkrili ali smo nanjo pozabili.«

Tako je jezuit p. Damjan Ristić zapisal v spremni besedi h knjigi »Božja previdnost«, ki je tudi knjiga meseca avgusta Založbe Družina in jo je zato ves mesec mogoče kupiti po akcijski ceni 9,90 evra (namesto običajnih 16,90 evra).

Smo pripravljeni v življenju sprejeti vse, kar za nas hoče Bog? Kot v mehek vosek naj Bog v nas vtisne tako všečnosti kot nevšečnosti, časti in ponižanja, preizkušnje in radosti. Božji previdnosti zaupajmo v vseh svojih potrebah, brez nemira čakajmo, da nas poteši z zdravili svoje ljubezni. Bog bo tako za nas postal vir miru in veselja na tem svetu in nam dal okušati večno blaženost, ki nam je obljubljena v večnosti.

Avtor knjižice je francoski jezuit sv. Claude la Colombiere. FOTO: arhiv Družine

Knjiga francoskih jezuitov sv. Clauda la Colombiera in Jean-Baptista Saint-Jureja je v slovenskem prevodu Marjana Poljanca izšla pri Založbi Družina. Besedilo je sicer staro že več kot 350 let in je v Franciji v knjižni obliki izšlo že več kot dvajsetkrat.

Knjige prejšnjih mesecev so bile: Smeh je pol zdravja 4 (julij), Sedem božjih dotikov (junij), Janez Pavel II. – papežev portret (maj), Nebesa (ni)so hec (april) in Kako biti srečen z 1, 2, 3 … otroki (marec).

»To zgoščeno besedilo je izhodišče za pogled na svet, v katerem je vsak posameznik poklican, da odgovori na Božji klic in učeč se od Kristusa najde in izpolni Božjo voljo,« je v spremni besedi še zapisal p. Damjan Ristić.

To zgoščeno besedilo je izhodišče za pogled na svet, v katerem je vsak posameznik poklican, da odgovori na Božji klic in učeč se od Kristusa najde in izpolni Božjo voljo. (p. Damjan Ristič)

»Nič se vam ne zgodi, česar Bog ne bi hotel, in Bog zmeraj hoče le to, kar je za nas najboljše.« Odlična knjiga za duhovno rast, ki jo lahko kupite v knjigarnah Založbe Družina (Krekov trg in Štula v Ljubljani, Ajdovščina, Novo mesto, Murska Sobota) ali naročite po telefonu (01/360-28-28), e-pošti narocila@druzina.si ali prek spleta TUKAJ.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh