Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

[Knjiga meseca] Janez Pavel II., papežev portret

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 05. 2021 / 04:53
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2021 / 15:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
[Knjiga meseca] Janez Pavel II., papežev portret

[Knjiga meseca] Janez Pavel II., papežev portret

Sveti papež se je maja rodil, maja je bil razglašen za blaženega, maja je tudi prvič obiskal Slovenijo.

Na svetega papeža, ki je pred 25 leti prvič obiskal Slovenijo, se lahko spomnimo tudi s knjigo. FOTO: Gianni Giansanti



Maj je mesec, neločljivo povezan s svetim papežem Janezom Pavlom II. Kot Karol Jozef Wojtyla se je namreč rodil 18. maja 1920 v poljskih Wadowicah, pred desetletjem – 1. maja 2011 – je bil na trgu sv. Petra v Vatikanu razglašen za blaženega, letošnji maj pa je v povezavi z njim prav poseben tudi za Slovence, ki se spominjamo 25. obletnice njegovega prvega obiska pri nas – med 17. in 19. majem 1996 v ljubljanskih Stožicah, Postojni in Mariboru.

Zato ni čudno, da je Družinina knjiga meseca maja bogata fotomonografija »Janez Pavel II., papežev portret« avtorja Giannija Giansantija, ki je 17 let spremljal življenje svetega očeta in v fotografski objektiv ni ujel le viškov pontifikata Janeza Pavla II., temveč tudi trenutke zasebnega življenja Karola Wojtyle. Knjiga je rezultat nenavadne reportaže in vsebuje mnogo dotlej neobjavljenih posnetkov, ki kažejo popolno sliko osebnosti, neločljivo povezane z dogodki našega časa.

»Nekoč, na višku svojih moči in navdušenja, je otroke metal v zrak, jih lovil in vračal v varstvo osuplih in ponosnih staršev, danes jih le še boža po glavi ali poljublja na čelo. Nekoč je zgrabil svojo pastirsko palico in jo naravnost grozeče vihtel, danes mu ta simbol moči in dolžnosti služi kot opora in ne kot opozorilo. Mož, ki ga je naporno življenje telesno zaznamovalo, bi imel vso pravico, da si privošči počitek. /…/ Toda podoben je popotniku, ki si želi priti do zastavljenega cilja, ki ve, da mora varčevati z energijo – utrujen, vendar odločen, da se ne bo vdal.«


Knjiga je v mesecu maju na voljo po akcijski ceni 9,90 €. FOTO: Gianni Giansanti

Gianni Giansanti je bil mednarodno priznan in uveljavljen italijanski fotograf in fotoreporter, skoraj tri desetletja neutrudni kronist življenja in dela svetega papeža Janeza Pavla II. Z njim je prepotoval domala ves svet, med drugim je bil tudi del ekipe, ki je s svetim očetom konec leta 1984 v strogo varovanem zaporu Rebibbia obiskala njegovega atentatorja Mehmeta Alija Agco. Leta 2009 je, star komaj 52 let, umrl za posledicami kostnega raka.

Knjigo meseca maja lahko le v tem mesecu namesto po redni ceni (19,90 €) kupite po akcijski – 9,90 € – v vseh knjigarnah Založbe Družina (na Krekovem trgu in Štuli v Ljubljani, v Ajdovščini, Novem mestu in Murski Soboti) ali pa si svoj izvod zagotovite s klicem na telefon 01/360-28-28 ali e-sporočilom na naslov narocila@druzina.si ali s spletnim nakupom TUKAJ.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

[Knjiga meseca] Kako biti srečen z 1, 2, 3 … otroki

Knjiga meseca aprila: Nebesa (ni)so hec
_ _ _

*Knjigo lahko prelistate TUKAJ.*

*Knjižno ponudbo preverite TUKAJ.*

*Družinine knjigarne TUKAJ.*

*Knjige Družina na facebooku TUKAJ.*

*Knjige Družina na instagramu TUKAJ.*

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh