Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga meseca aprila: Nebesa (ni)so hec

Objava: 08. 04. 2021 / 13:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2021 / 14:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga meseca aprila: Nebesa (ni)so hec

Knjiga meseca aprila: Nebesa (ni)so hec

»Sveti ljudje so vedno veseli,« je prepričan avtor knjige James Martin.

Avtor knjige jezuit James Martin nam v knjigi Nebesa (ni)so hec zagotavlja, da Bog želi, da bi okušali veselje, ohranjali smisel za sveti humor in se smejali življenjskim nesmislom ter svoji človeškosti.

Vabi nas, da znova odkrijemo pomen humorja in smeha v vsakdanjem življenju ter sprejmemo temeljno resnico: vera vodi v veselje.

Sveti ljudje so veseli, pravi p. Martin in navaja številne primere zdravega humorja in prešernosti v svetopisemskih zgodbah ter v življenjih svetnikov in največjih duhovnih učiteljev.

Razkriva nam, da so prilike pogosto smešne in da evangeliji prikazujejo Jezusa kot moža z otipljivim čutom za veselje in celo igrivost.

Odlomek iz knjige:

Neka katoliška redovnica je prvošolčke pri likovnem krožku učila prstnega slikanja. Korakala je med klopmi in opazovala, kaj so učenci naslikali. Ustavila se je pri mizi majhnega dečka. »Kaj slikaš, Billy?« je vprašala. Billy je dvignil pogled in odgovoril: »Slikam obraz Boga.« »Ampak to je nemogoče,« je dejala sestra. »Nihče ga še ni videl.« Billy je spet pogledal svojo sliko in dejal: »Čez pet minut ga bodo videli!«

V mesecu aprilu je knjiga Nebesa (ni)so hec na voljo za samo 9,90 € (redna cena: 24,90 €). Knjigo lahko prelistate TUKAJ.

Na tej povezavi lahko prisluhnite Roku Škrlepu, stand up komiku, ki prebira odlomek iz omenjene knjige.

Spremljajte Knjige Družina.si tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh