Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga meseca septembra: Zbogom, prostozidarji

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 31. 08. 2021 / 14:02
Oznake: Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2021 / 15:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga meseca septembra: Zbogom, prostozidarji
Del naslovnice knjige Zbogom, prostozidarji.

Knjiga meseca septembra: Zbogom, prostozidarji

Ali se s prostozidarstvom približamo evangeliju ali se od njega oddaljimo? Ali nasprotuje Cerkvi ali je prostor, iz katerega lahko vstopimo vanjo?

Tudi s tema dvema vprašanjema se ukvarja Christophe Flipo, avtor knjige Zbogom, prostozidarji, ki je tudi Družinina knjiga meseca septembra.

Od prostozidarja do navadnega župljana

Christophe Flipo je inženir informatike, z ženo razpet med Londonom in francoskim severom. Dolga leta je preživel kot prostozidar, znotraj lože je dosegel visoke stopnje, danes pa je navaden župljan.

Veličina in omejenost tradicije, ki jo je presegel

Prostozidar, ki se je po mnogih letih spreobrnil v katoliško vero, pripoveduje o veličini, a tudi o omejenosti tradicije, ki jo je imel iskreno rad, na koncu pa jo je presegel.

Avtor knjige je Christophe Flipo, inženir informatike in nekdanji prostozidar. FOTO: zajem zaslona

Gibanje, ki je tolikokrat predmet različnih fantazij

Pripoved njegovega življenja ponuja živ in avtentičen pogled na gibanje, ki je tolikokrat predmet različnih fantazij in ki ga ogromno drugih knjig s sovraštvom zavrača.

Med knjigami o prostozidarstvu ima ta posebno mesto

Upokojeni ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres je v spremni besedi zapisal: »Med knjigami, ki so posvečene prostozidarstvu, ima to delo posebno mesto.«

Katoliško krščanstvo nudi to, kar je zaman iskal pri prostozidarjih

In dodal: »Kot pove že naslov, ga je napisal nekdanji prostozidar, ki je osebno izkusil prostozidarska obredna uvajanja in pri njih iskreno sodeloval, na koncu pa ugotovil, da mu katoliško krščanstvo nudi tisto, kar je zaman iskal pri prostozidarjih.«

Družinine knjige preteklih mesecev: Božja previdnost (avgust), Smeh je pol zdravja 4 (julij), Sedem božjih dotikov (junij), Janez Pavel II., papežev portret (maj), Nebesa (ni)so hec (april) in Kako biti srečen z 1, 2, 3 … otroki? (marec).

Septembra po akcijski ceni 9,90 €

Knjiga Zbogom, prostozidarji je v prevodu Jane Okorn izšla pri Založbi Družina. Ves september si jo lahko omislite po akcijski ceni 9,90 evra (redna cena je 19,90 evra).

Kako do knjige?

Kako do knjige? Bodisi v živo v Družininih knjigarnah v Ljubljani (Krekov trg in Štula), Ajdovščini, Novem mestu in Murski Soboti, po telefonu (01/360-28-28), po e-pošti na narocila@druzina.si ali prek spleta TUKAJ.

Knjiga je rezultat razločevanja

»Poučevanje prostozidarstva je izredno dodelano in ne takoj razvozljivo. Pravzaprav sem šele po treh letih razmišljanja resnično razumel razloge, zakaj ni mogoče ostati prostozidar in obenem živeti v Kristusovi navzočnosti. Ta knjiga je rezultat mojega razločevanja,« je zapisal Christophe Flipo.

Kupi v trgovini

Zbogom, prostozidarji
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh