Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Zbogom, prostozidarji


Duhovna rast

Zbogom, prostozidarji

Christophe Flipo

Ali se s prostozidarstvom približamo evangeliju ali se od njega oddaljimo? Ali nasprotuje Cerkvi ali je prostor, iz katerega lahko vstopimo vanjo... Več
19,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Zbogom, prostozidarji
Zbogom, prostozidarji
19,90€

Lastnosti

Koda: 9789610405542
Avtor prevoda: Jana Okorn
Spremna beseda: Anton Stres
Založba: Družina
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2019
Število strani: 112
Vezava: mehka
Mere: 130 x 190 mm
ISBN: 978-961-04-0554-2

O izdelku

Ali se s prostozidarstvom približamo evangeliju ali se od njega oddaljimo? Ali nasprotuje Cerkvi ali je prostor, iz katerega lahko vstopimo vanjo?

Christophe Flipo na podlagi svoje lastne dvojne izkušnje odgovarja na zastavljena vprašanja in dileme. Prostozidar, ki se je po mnogih letih spreobrnil v katoliško vero, pripoveduje o veličini, a tudi o omejenosti tradicije, ki jo je imel iskreno rad, na koncu pa jo je presegel. Pripoved njegovega življenja ponuja živ in avtentičen pogled na gibanje, ki je tolikokrat predmet različnih fantazij.

Christophe Flipo je inženir informatike. Dolga leta je preživel kot prostozidar, znotraj lože je dosegel visoke stopnje, danes pa je navaden župljan. Skupaj z ženo sta razpeta med Londonom in severom Francije.


Med knjigami, ki so posvečene prostozidarstvu, ima delo Zbogom, prostozidarji, ki ga je napisal Christophe Flipo in prihaja sedaj med slovenske bralce, posebno mesto. Kot pove že naslov, ga je napisal nekdanji prostozidar, ki je osebno izkusil prostozidarska obredna uvajanja in pri njih iskreno sodeloval, na koncu pa ugotovil, da mu katoliško krščanstvo nudi tisto, kar je zaman iskal pri prostozidarjih.

Anton Stres v spremni besedi


Prostozidarstvo in deizem

Nekateri prostozidarji – predvsem francoski – so se postavili na čelo boja proti Cerkvi in krščanstvu

Pričevanje nekdanjega prostozidarja

Inženir informatike je dolga leta preživel kot prostozidar, dosegel visoke položaje, a to presegel in se obrnil h katoliški veri.

Podobni izdelek

Verujem v Svetega Duha
Duhovna rast
4,20€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh